Една определена юридическа кантора има договори за услуги за над

...
Една определена юридическа кантора има договори за услуги за над
Коментари Харесай

Една адвокатска кантора с договори за над 400 000 лв. под шапката на МИ

Една избрана юридическа адвокатска фирма има контракти за услуги за над 400 000 лева с сдружения в системата на Министерството на стопанската система и промишлеността.

Това демонстрира инспекция на министерството. По-голяма част от договорите са подписани в интервала юни - август , на правилото на директното договаряне, а при доста от тях са заложени съществени клаузи за неустойки при предварително преустановяване.

От 13 тествани сдружения към този миг, в 7 от тях има подписани контракти със същата адвокатска адвокатска фирма. Общо 16 контракта  са били подписани за правна помощ по съответни проблеми. Сумата на тези контракти е към 180 хиляди лева и огромна част от тях са изплатени извънредно бързо. Има случай на подписан контракт за 36 000 лева, който е бил заплатен предплатено на 100%.

В инспекцията прави усещане, че държавните компании са възлагали голям брой контракти с този реализатор, като е допустимо задачата да е била сумите да се раздробят, с цел да не притеглят вниманието на проверяващите.

Със същата адвокатска адвокатска фирма са били сключвани и контракти за абонамент, като се е плащало без значение дали е осъществявана работа или не. Три сдружения в системата на Министерството на стопанската система и промишлеността са поели сходно обвързване, като общата сума е към 20 000 лева на месец или близо четвърт милион на година . От Министерство на стопанската система означават, че тези контракти са юридически издържани, само че отворен остава въпросът каква услуга са получавали отсреща сдруженията против платените средства.

Мнозинството от тях са подписани от. Прави усещане, че едновременно редица предприятия откриват тази адвокатска фирма и стартират да подписват сходни контракти. Заради метода на деяние от Министерство на стопанската система показват, че инспекцията постанова да бъде продължена и от други профилирани органи, въпреки и да не се показват кои са те.
 Калоян Методиев: Никола Стоянов е назначен да прави мръсната работа преди изборите
Калоян Методиев: Никола Стоянов е назначен да прави мръсната работа преди изборите

Бившият шеф на кабинета Нинова не е склонен с Никола Стоянов за положението на държавните оръжейни предприятия

От ведомството прецизират, че има сигнал, че един от съдружниците в тази адвокатска фирма е в директна роднинска връзка с началника на кабинета на Корнелия Нинова.  Има и изказвания, че същата адвокатска адвокатска фирма съставлява предходния министър на стопанската система и промишлеността в персоналните ѝ правосъдни разногласия. По този проблем е сезирана е Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.
 Никола Стоянов праща на прокуратурата преводиите на
Никола Стоянов праща на прокуратурата преводиите на " Кинтекс " към офшорка в Дубай

Според МИ парите минавали през компании на Балканите, с цел да се заобиколят щателни банкови проверки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР