Една обикновена проява на доброта може да помогне на някого

...
Една обикновена проява на доброта може да помогне на някого
Коментари Харесай

ДОБРОТО съществува: Мъж помага на възрастна двойка да се качи на ПЪРВИЯ си полет

Една елементарна демонстрация на добрина може да помогне на някого да преживее деня и да направи пътуването му по-приятно. Като този мъж, който споделил прекарването си с двойка, на която чистото му сърце проправило пътя към прелестен и удобен ден. Не е нужно да си милиардер, бизнесмен или друго, с цел да направиш света по-добро място за живеене. Това, което е нужно е единствено и само положително сърце.

Един мъж описа своята история за това по какъв начин добротата може да те води надалеч в живота. След дълго и вълнуващо пътешестване той се натъкнал на двойка, която пътувала 8 часа с рейс до летището. Тъй като се качил дружно с тях, мъжът можел да види какво се случва. Той забелязал, че двойката е малко изгубена, когато трябвало да се качат и да седнат в избраните им кабини, тъй като не разбирали британски и изглеждали безпомощни. Това бил и първият им полет в живота.

Вместо да ги пренебрегва, той ги насочил към местата им: те даже предположили, че е част от екипажа, тъй като им оказал помощ с голяма усмивка. За благополучие местата на двойката били тъкмо против мястото на мъжа.



След като се нагласили на седалките и се настанили комфортно, дамата помолила мъжа да ги снима и да ги изпрати на щерка им, защото нямали телефони. Те желали да осведомят щерка си, че са в сигурност, по тази причина мъжът изпратил фотографията им.

В последна сметка един от чиновниците пристигнал с храна, която двойката отказала, само че мъжът сметнал, че наподобяват гладни и жадни. Той споделил на стюардесата да сервира на двойката топла храна и студени питиета и да им каже, че са щастливци, спечелили безвъзмездна храна. Мъжът платил за всиччко без да каже на двойката.

След дългия полет двамата се усмихнали на мъжа преди всеки да поеме по личния си път. Тази история ни оказва помощ да разберем какъв брой значимо е да бъдем положителни и състрадателни. Това е методът да изградим един по-добър свят, в който да живеем както ние, по този начин и идващите генерации. 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР