Една новина успя да пробие в пандемичния дневен ред на

...
Една новина успя да пробие в пандемичния дневен ред на
Коментари Харесай

Простакът победи: кой и защо преби Слави Ангелов?

Една вест съумя да пробие в пандемичния дневен ред на медиите: журналистът Слави Ангелов бе обичай с железни тръби на централен бул. в София. И в този момент всички публицисти би трябвало да се почувстват бити. Защото посланието е ясно: внимавай какво приказваш и пишеш, тъй като не коства доста ти да си идващият. Цената на " услугата " била паднала до 500 лв....

" Простакът победи "

Това е най-драстичната форма на медийна цензура - физическата. Към нея се минава, когато другите форми - корпоративният напън и икономическата насила - не дават резултат. А че в тази ситуация става дума точно за цензура, а не за битови претекстове или някаква нещастна случайност, проличава по това, че всички версии на полицията водят до побой поради изявления.

Така видяно, Слави Ангелов има защо да бъде обичай. Той е дълготраен престъпен публицист, чиито следствия се отличават с гражданска неотстъпчивост и фактологична точност. И които не оставят място за замазване на вини и половинчати ходове. Поредицата му от изявления (родила документална книга) за " Наглите " имаше специфична роля за разобличаването им и за идентифицирането на грешките в правораздаването, които дълго са им помагали да се измъкват. Други негови следствия съумяват да вкарат хулиган в пандиза, да изправят сводник пред съда и така нататък Но те принадлежат по-скоро на професионалното му минало. Сега той натрупа известност с мненията си, някои от които доближават до половин милион читатели в интернет. Вярно, че не престава да се занимава с горещи тематики като връзките сред Васил Божков и съдружниците му или делото за унищожената дюна на " Смокиня ", само че го прави не толкоз от проверяваща, колкото от аналитична позиция. Стреми се през обособения проблем да покаже отрицателни процеси в обществото, както проличава още от заглавието на коментара му за дюната: " Простакът победи и ни върна в 90-те: дюната я няма, той почтен ".

Голямата заплаха
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР