Една новина обиколи страниците на най-големите световни медии. Ройтерс“, Блумбърг“,

...
Една новина обиколи страниците на най-големите световни медии. Ройтерс“, Блумбърг“,
Коментари Харесай

Аферата Nexo и медиите: По мълчанието им ще ги познаете

Една вест обиколи страниците на най-големите международни медии. „ Ройтерс “, „ Блумбърг “, „ Файненшъл таймс “ - всички флагмани в областта на финансовите вести обърнаха внимание и отдадоха дължимото на следствието на държавното ни обвиняване, отдадено на криптобанката Nexo. Е, в тяхната безпристрастност следва да сме уверени всички, нали по този начин?

Следователно те имат вяра на българските управляващи и в частност на българската прокуратура. За разлика от ширещия се хейт, нихилизъм и отричане у нас. Защото ние просто не си почитаме страната и институциите за разлика от огромните интернационалните медии. Те нямат подозрение в акцията против криптомилионерите, за голямото въздействие на които сме наясно. Добре, че още не са закрили страната. Макар, че натам бяха тръгнали.

Действията на нашите органи явно са с интернационално присъединяване и очевидно идват откакто в Съединени американски щати започва следствие. Само, че няма кой знае какъв възторг и жар в отразяването на новината от изданията, финансирани от фондация „ Америка за България “. Впрочем - да сте видели в медиите на Иво Прокопиев съществени следствия и мнения по тематиката. Иначе по други проблеми са меко казано много словоохотливи.

Да сте прочели обширен разбор на новината в „ Клуб З “, „ Сега “ или „ Медиапул “? Не, там стилът е отчетливо телеграфен. С други думи „ свободните “ български медии на умнокрасивите, подкрепящи „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ си глътнаха граматиката. Точно както го сториха и най-големите ни малките екрани БТВ и Нова.

Не смеят да упоменат притежателите на Nexo. Обаче приказваха обстойно и нашироко за фараонката Ружа Игнатова. Каква е разликата сред двете? Защо няма журналистически следствия във водещите ни медии за приликите сред Игнатова и Тренчев? Не им ли е забавно?

Апропо - не е ли забавно, че съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Асен Василев през ден е бил в офиса на Nexo? Депутатът от Политическа партия и обществено острие на групировката Настимир Ананиев пък е някогашен непосредствен партиен приятел и съучастник със съсобственика Антони Тренчев.

Днес тази вест е обявена с половин уста от сякаш свободните медии, проличава си някак, че БТВ и Нова се държат по този начин като че ли по-добре да я няма. Защо ще попитате вие?

Ами тъй като телевизионни водещи се обличат от майката на единия от съсобствениците. Други вероятно пък са получавали финансиране под масата. А става дума за съществени следствия за това по какъв начин съветски олигарси заобикалят наказания, наложени от Съединени американски щати, Англия, Европейски Съюз. Да не забравяме и разобличаване, че през Nexo е финансирана и една от най-опасните терористични групировки в света – „ Хамас “.

В последна сметка - по мълчанието ще ги познаете. Сега ще си проличи кои тъкмо медии, политици и политически обединения са получавали щедро финансиране с незаконен генезис. А най-смешното е, че считаните за първи американци на родна територия ще бъдат разобличени тъкмо от следствие на западните ни сътрудници.

Давайте пуканките, стана доста занимателно. И леко тъжно за пишман западняците, чиито старания да минават за наместниците на Високата врата у нас внезапно ще рухнат в идващите дни.

Нещо, което чакахме от дълго време. И въпреки всичко - по-добре късно, в сравнение с в никакъв случай.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР