Една новина броди из Германия: министърката на отбраната Кристине Ламбрехт

...
Една новина броди из Германия: министърката на отбраната Кристине Ламбрехт
Коментари Харесай

Министърката, която даде каски на Украйна и возеше сина си в хеликоптер на армията, ще си ходи. Германия се радва

Една вест броди из Германия: министърката на защитата Кристине Ламбрехт счита да подаде оставка по лично предпочитание. След малко повече от година на поста, представителката на социалистите в кабинета на Олаф Шолц съумя да стане отличник по рецензия и даже подигравка.

Обвиненията към нея са, че бави модернизацията на армията и няма просвета на обмисляне. През декември по време на обучение се оказа, че всички 18 бронетранспортьора Puma са дали недостатък. Новината не оказа помощ за рейтинга на министърката.

Зад гърба си Ламбрехт събра дълъг лист от гафове, който немското издание " Шпигел " напомня:

На ски в Ишгъл, Австрия, вместо посещаване на войските

Малко откакто встъпи в служба през декември 2021 година, Ламбрехт изненада всички с решението си да анулира една от към този момент квалифицираните визити на задгранични военни задачи, наложителна за всеки министър.

В средата на декември тя хвърча за Литва, където прекара с армията тъкмо няколко часа, след което се сбогува и отпътува за Ишгъл на ски почивка за Коледа и Нова година.

5000 каски за Украйна

В началото на войната в Украйна Ламбрехт отговори на настояването на Киев за оръжие като изпрати 5000 защитни каски от запасите на Бундесвера. Нещо повече - министърката назова тази алегорична, даже комична, помощ " доста явен сигнал ", че Берлин е 100 % на страната на Украйна. Виталий Кличко се пошегува, че чака и възглавници от Германия.

Семеен полет с хеликоптер

През април 2022 година Ламбрехт пътува с хеликоптер до военно отделение в Северна Германия. Ден по-късно, откакто беше пренощувала в хотел, госпожа министърката потегли с колата и защитата си на Великденска почивка на близкия остров Силт.

Скандалът избухна обаче, когато синът ѝ пусна в Instagram фотография от хеликоптера. Ламбрехт трябваше да се пази от остри и основателни рецензии, че е провела визитата на войските единствено, с цел да стигне допустимо най-удобно до ваканционната дестинация Силт с хеликоптер.

Тогава се разбра и, че госпожата постоянно е взимала със себе си сина си по време на командировки като министър на правораздаването. За разкритието помогнаха фотосите на момчето, който беше документирал всичко в Instagram.

Първо Ламбрехт се оправдала, че е поела с персонални средства разхода за полета на сина си. Когато пристрастеностите се нажежиха, тя разгласи, че повече няма да води сина си в командировки. Нейните съпартийци от социалдемократическата партия на Германия я укориха, че явно е изгубила политическия си инстинкт и вреди на партията. В таблоидните медии и излезе името „ майката с хеликоптера “.

Кой беше този?

При оповестяването, че Бундесверът ще купува американски изтребители F-35, Ламбрехт мощно шокира публиката като се оказа, че или не знае, или е не запомнила името на началника на военновъздушните сили Инго Герхарц, който стоеше до нея. Герхарц е един от шестте висши военни в Германия.

Честита Нова година, другари!

в навечерието на Нова година, което беше меко казано конфузно.

Министърката се снима на площад в Берлин в нощта на 31 декември, само че гласът ѝ едвам се чува от шума на пиратки и фойерверки. Цялостното усещане от клипа е за PR-импровизация, измислена в последния миг - и изпълнена много едва.

" Насред Европа бушува война ", изяснява тя, до момента в който гърмежите от новогодишните празненства към нея не стопират. Вместо да продължи мисълта си с думи на съпричастност към жертвите и потърпевшите от съветската военна инвазия в Украйна обаче, Ламбрехт споделя следното:

" В тази връзка, това ми донесе доста специфични усещания - доста, доста срещи с забавни и чудесни хора, и по тази причина желая да изразя сърдечни благодарности ".

След това тя прибавя, че възнамерява да посрещне Новата година с родственици и другари, и споделя: " До всички хора, които не могат да го създадат, тъй като са на работа като бойци или служители на реда, в болничното заведение или на други места, желая да изразя сърдечни благодарности ".

Може би това беше и последният гвоздей в нейния министерски ковчег.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР