Една нещастна връзка е източник на много стрес и безпокойство.

...
Една нещастна връзка е източник на много стрес и безпокойство.
Коментари Харесай

7 причини хората да избягват раздяла, макар да я желаят

Една нещастна връзка е източник на доста стрес и безпокойствие. Може даже да докара до клинична меланхолия. От друга страна, за доста двойки е мъчно да се разведат и вършат всичко допустимо да спасят брака си, въпреки да знаят, че за тях това е по-добре. Ето най-честите оправдания, които не им дават кураж да се разделят:

1. НИСКА САМООЦЕНКА
“Не наподобявам добре, по тази причина мъжът ми изневерява ”.
Човек, който не осъзнава качествата си, подсъзнателно е склонен да го третират неприятно. Тези хора същински имат вяра, че не заслужават обич.  Научете се да се харесвате. Инвестирайте в себе си, Започнете ново занимание, курс, отидете на екскурзия. Първият човек, който ще се грижи за вас сте самите вие! 
5 изречения, които водят до разлъка
Само една дума е задоволителна да нарани обичания човек. Но също така изреченото може и да съсипе връзката с него. И за това не е необходи...
Прочети повече
2. ВЪЗРАСТ
Все още съществуват стандарти в обществото, съгласно които животът завършва след 40 и не може да откриете същинската обич. Заради боязън от самотата, доста двойки избират да останат дружно. Много дами, които се развеждат над 45, настояват, че са доста по-щастливи от всеки път. Децата към този момент са огромни и те могат да посветят времето на себе си.

3. ПАРИ
Нещастният брак е като капан и постоянно парите държат съпрузите дружно. Според изследване на известната адвокатска адвокатска фирма “Слейтър и Гордън ” главната причина за какво хората не се развеждат макар неналичието на обич и схващане, е страхът. А един от най-големите страхове е страхът от неналичието на пари.
Ако сте финансово самостоятелни, постоянно може да прекратите една връзка, която ви прави нещастни, а не да чакате “правилния миг ”.

4. ОБЩЕСТВОТО
Съществува и мощен външен напън от обществото и роднините, който предизвиква нездравословните бракове. Нещастните двойки постоянно се тормозят какво ще кажат техни родственици, съседи и сътрудници.
Разводът е добре премислено решение, което се взема САМО от 2-ма души.

5. ДЕЦАТА
Децата са една от основните аргументи да не желаем бракоразвод. И е изцяло разбираемо - всички знаем за отрицателните последици от един бракоразвод за децата. Те може да изпитват виновност, безпокойствие и неустановеност. Може да погледнете този проблем от друг ъгъл.
Помнете, че деца, които живеят в нещастно семейство, страдат психически всеки ден и търпят негативите от нездравословните връзки сред родителите си.

6. ПРИМИРЕНИЕ
Някои хора неправилно считат, че не съществуват щастливи бракове. Приемат като нещо напълно обикновено незадоволителния си сватбен живот и не престават по този начин по инерция. Много брачни сътрудници са привикнали с токсичната си връзка и нямат желание да се развеждат, даже и когато го осъзнаят. Приемат, че навикът е заменил любовта, пристрастеността и взаимното схващане. 
Знаците, че любовта си отива
В света на човешките взаимоотношения постоянно се случва любовта да е отминала. Двойката продължава да живее по инерция, хората привикват еди...
Прочети повече
7. ВЯРАТА, ЧЕ НЕЩАТА ЩЕ съдебна експертиза ОПРАВЯТ
Много двойки остават дружно, въпреки да не са щастливи сега. Те просто се надяват, ще нещата след време ще се оправят. Психотерапевтът и експерт по междуличностни връзки Джейк Игъл назовава една от аргументите “холивудско промиване на мозъците ”. Романтичните истории от филмите, където героите постоянно остават дружно, даже и в най-тежките обстановки, кара елементарните хора да имат вяра, че това може да е сюжет и в действителността. Но не е по този начин! Хората не се трансформират с магическа пръчка и не всеки скандал приключва сантиментално.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР