Една немалка част от хората у нас умират вкъщи от

...
Една немалка част от хората у нас умират вкъщи от
Коментари Харесай

Експерт: Този вирус ще остане между нас, както СПИН и ебола!

 Една немалка част от хората у нас умират у дома от инфаркт, тъй като не търсят лекарска помощ поради страха от ковид. Това съобщи кардиологът проф. Иво Петров.

Именно с това той изясни 50-процентното понижение на случаите на инфаркт в България. Според него това е огромният проблем на изолацията и психическото ограничаване в мисленето на пациентите да не вървят в болница, тъй като там е рисково. Имаме случаи на пациенти, които са се въздържали няколко дни от посещаване в болница поради боязън от ковид, сигнализира кардиологът проф. Иво Петров. 

Озонотерапията има своето място в лекуването на новата зараза и е извънредно нискорискова, когато се прави от експерти, разяснява още той. Озонът никога не би трябвало да се вдишва. Той се ползва посредством кръв, изтеглена от нашата вена, обогатена с озон. Методът понижава възпалението, ползва се и у нас. 

" Едва ли ще се оправим изцяло с ковид. Този вирус ще остане сред нас като вируса на СПИН и ебола.

В взаимозависимост от климатичните условия, локалния и краткотраен имунитет на популацията най-вероятно ще има повишение или понижаване на случаите, в случай че не се откри доста ефикасна ваксина, което също е немного евентуално. Ваксина сигурно ще има, даже освен една, а повече от 10. Коронавирусът обаче е RNK вирус, както грипа, а те са лабилни и мутират. Нито една от имунизациите няма да е 100% сигурна и 100% сигурна вечно. Тя ще се бори против настоящия вариант, само че няма да е ефикасна против варианта, който е мутирал след шест месеца ", счита кардиологът. Със сигурност ще има понижение на общата заболеваемост, сподели още той, представен от " Ретро "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР