Една мутация на коронавируса, регистрирана в Южна Великобритания, се разпространява

...
Една мутация на коронавируса, регистрирана в Южна Великобритания, се разпространява
Коментари Харесай

Какво се знае за новата мутация на коронавируса

Една разновидност на ковид, записана в Южна Англия, се популяризира по-бързо от досегашните разновидности на Covid-19. Заради нея към този момент редица европейски страни стопираха полетите от и до Англия.

Твърди се, че новият вариант на ковид е 70% по-заразен. Той обаче не е безусловно по-опасен. А и откриването на разновидност не е нищо извънредно. В Китай, да вземем за пример - страната-източник на пандемията, още преди половин година циркулираше нов вид на вируса. През лятото пък различен вид се популяризира бързо от Испания в цяла Европа. Вирусите мутират непрекъснато и в множеството случаи разновидността има или минимално, или никакво отражение.

Как реагира тялото на разновидностите?

Човешкото тяло нормално е в положение да се оправи самó с вирусите. То създава антитела, които го пазят от офанзивите на вирусите, създавайки му имунитет. Когато обаче причинителите на болестта мутират, а построените антитела са програмирани за по-стара версия на вируса, те са към този момент не са толкоз ефикасни.

Поради тази причина, да вземем за пример, постоянно ни хваща хрема. При предходната простуда тялото ни си е основало съответните антитела, само че не и такива, които да оказват помощ против мутиралия вирус.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР