Една легенда напусна света днес - харизматична личност, пред когото

...
Една легенда напусна света днес - харизматична личност, пред когото
Коментари Харесай

Лари Кинг - историята на една легенда

Една легенда напусна света през днешния ден - харизматична персона, пред който разкриваха души и хрумвания президенти, кино звезди, магнати...
Емблематичният ефирен и радио водещ Лари Кинг умря през днешния ден на 87-годишна възраст, заяви неговата медийна компания.
" Ora Media " не показва причина за гибелта, само че медиите оповестяват, че Кинг се е борил с Covid-19 в продължение на седмици откакто е претърпял няколко здравословни казуса през последните години, измежду които и борба с раково заболяване.
Бившето лице на Си Ен Ен е умрял в медицинския център " Cedars-Sinai " в Лос Анджелис.
„ В продължение на 63 години в радиото, малкия екран и цифровите медии многохилядните награди на Лари за интервютата му и признанието в международен мащаб свидетелстват за неговия неповторим и неоспорим гений като телевизионна фигура “, се споделя в изказване на " Ora Media ", най-новият му шеф. „ Лари постоянно гледаше на обектите си на изявленията като на същински звезди на своите шоу стратегии. “
Зрителите го ценяха за редкия му жанр на интервюиране, като " Ora Media " съобщи, че „ е обичал да задава къси, директни и елементарни въпроси “ и е предоставял богата опция на интервюираните да приказват.
Тв водещият беше знаменит с четвъртвековното си предаване по Би Би Си " Larry King Live " ( " На живо с Лари Кинг " ), по време на което той интервюира всеки президент на Съединени американски щати от Ричард Никсън до Доналд Тръмп като бизнес магнат от Ню Йорк, който Кинг смяташе за другар доста преди той да навлезе в политиката.
Той също по този начин е интервюирал голям брой задгранични водачи, ставайки един от първите задгранични публицисти, интервюирали съветския президент Владимир Путин през 2000 година
Известният ефирен и радио водещ беше една от най-известните американски медийни персони, интервюирал политици, звезди и други обществени фигури. По време на кариера, обхващаща над 50 години, той е направил над 30 000 изявленията.
След напускането на Си Ен Ен Кинг основава Ora TV. Продуцентската компания подписа контракт с RT America за хазаин на " Larry King Now ".
Кинг е имал голям брой близки срещи със гибелта за интервал от повече от тридесет години - претърпял солиден инфаркт през 1987 година, борещ се с рак и претърпял инсулт през март 2019 година, който го остави в кома за няколко седмици. Кинг е приет в болница в края на декември, откакто се е оказал позитивен за Covid-19.
Кой е Лари Кинг?
Лари Кинг (с рождено име - Лорънс Харви Зайгер) е роден на 19 ноември 1933 година в Ню Йорк (Бруклин) в семейство на еврейски имигранти от Беларус. Майка му е била шивачка, татко му е имал бар. Той е по-големият от двама синове и от детството си е мечтаел да стане радиоводещ. Но заради гибелта на татко си (през 1942 година от инфаркт) след овакантяване на учебно заведение той е трябвало да се откаже от образованието си и да стартира да работи, с цел да устоя майка си и по-малкия си брат. Първоначално той е бил чиновник в пощата, по-късно по съвет на инцидентен прочут, представител в телевизионния канал CBS, отпътува за Маями (Флорида), където медийният пазар се развива бързо по това време. Лари съумял да откри работа в радиостанцията WAHR, само че отговорностите му включвали разчистване на пространствата и осъществяване на еднократни задания. Първият му ефир се състоял на 1 май 1957 година - тогава той заменил ненадейно подалия оставка коментатор. Дебютът бил сполучлив и му било обезпечено постоянно ефирно време. В същото време, по предложение на ръководителя на радиостанцията, той измисля своя псевдоним (според него концепцията поражда, когато се появила реклама на ликьора " King`s Wholesale Liquor " ). След известно време Лари Кинг става най-известният радиоводещ във Флорида.
Кариера
През 1960 година Лари Кинг започва лично токшоу по малкия екран в Маями и стартира да списва развлекателни рубрики за " The Miami Herald " и " The Miami News ", което покачва известността му. През този интервал се образува обликът на Лари Кинг, чиито съществени атрибути са тирантите и очилата. В едно от първите телевизионни изявленията Кинг свалил сакото си, а гостът му, като видял тирантите, незабавно се настроил за прям диалог. След това Кинг почнал да носи очила, защото те, съгласно него, му давали убеденост (в началото очилата били даже без диоптри).
През 1971 година Лари Кинг е упрекнат в заграбване на средства от един от бизнес сътрудниците му. Въпреки оправдаването му през 1972 година, кариерата му потърпевша. Той я възвръща в продължение на няколко години - написа публикации в разнообразни списания, работи в радиостанции на Западния бряг. Едва през 1978 година, когато абсурдът е пропуснат, той се завръща в Маями. През същата година радиостанцията " Mutual Broadcasting System " станала хазаин на токшоуто на " Шоуто на Лари Кинг ", което се излъчвало онлайн от понеделник до петък (до 1994 г.). Програмата била известна и с течение на времето доста американски радиостанции почнали да я излъчват.
През 1985 година токшоуто привлякло вниманието на медийния магнат Тед Търнър, който предложил на Лари Кинг да започва сходен ефирен план по CNN. Така се ражда токшоуто " Larry King Live ", което се излъчва в продължение на 25 години. То е включено в Книгата на върховете на Гинес като най-дълго съществуващо в еднакъв канал, едновременно, с еднакъв водещ. След губернатора на Ню Йорк Марио Куомо, първият събеседник на Лари Кинг, студиото шоуто станало хазаин на ръководителите на разнообразни страни, в това число съветския президент Владимир Путин (2000 г.) и руския водач Михаил Горбачов (2008 г.), политици, артисти и други известни персони.
 Почина именитият водещ Лари Кинг Почина именитият водещ Лари Кинг
Легендарният водещ Лари Кинг умря на 87-годишна възраст.  Вестта беше оповестена в формалния профил на Кинг в Twitter. Той беше х...
През 2010 година Кинг разгласи пенсионирането си от малкия екран. Последният посетител в програмата на 15 декември 2010 година е певицата и актриса Барбра Стрейзанд, а на 16 декември шоуто сподели епизоди от минали години.
От 2012 година Кинг е хазаин на предаването " Larry King Now " по цифровия ефирен канал Ora TV.
Като цяло, по време на кариерата си, съгласно разнообразни източници, Лари Кинг е интервюирал от 50 хиляди до 60 хиляди души. Сред неговите събеседници са били всички американски президенти, отпред с Ричард Никсън. Освен тях, измежду гостите му са и мастити линости като Маргарет Тачър, Мартин Лутър Кинг, Нелсън Мандела, Франк Синатра, Марлон Брандо, Майк Тайсън, Стиви Уондър, Пол Маккартни.
Лари Кинг задаваше няколко въпроса (главният измежду тях - „ Защо? “), като по този метод даваше опция на госта да приказва. Смята се, че интервютата с Франк Синатра и Бил Клинтън са най-успешни, защото „ и двамата са с възприятие за комизъм, а и двамата обичали да си бъбрят “.
През годините Лари Кинг взе участие и в към 150 кино лентата, в които играе себе си, и неведнъж озвучава анимационни герои, да вземем за пример бармана в " Шрек 2 ".
 Лари Кинг е приет в болница с COVID-19 Лари Кинг е приет в болница с COVID-19
Легендарният водещ на токшоу Лари Кинг е приет в болница с COVID-19, съгласно източник, непосредствен до фамилията, оповестява CNN. 87-годишният...
Автор е на няколко книги. Сред тях са „ Как да приказвам с всеки, когато и да е и на всички места “ (1995), „ Какво върша тук? Пътят на журналиста “ (2009), „ Да приказваш истината “ (2012).
Кинг е получил голям брой професионални награди през цялата си кариера, сред които две награди " Peabody " за радио и телевизионни излъчвания (1980 и 1992) и премията " Еми " за кино и телевизия (2011).
Личен живот
След като претърпява сърдечна интервенция през 1987 година, той основава фондация, която дава материална помощ за осъществяването на медицински процедури за американци с ниски приходи със сърдечни болести.
От 1997 година той е женен за актрисата Шон Саутвик (родена през 1959 г.) и двойката има двама сина. На 20 август 2019 година Кинг подава молба за бракоразвод във Върховния съд на окръг Лос Анджелис. Първата брачна половинка на Лари Кинг (1952-1958) е съученичка на Фред Милър. След това негови съпруги са Анет Кей (1960-1962; в този брак се ражда син), Мики Сатфин (1962-1963), звездата на " Playboy " Алин Акинс (1963-1966 и 1967-1972; те имат щерка и неин наследник от първия й брак, който Лари Кинг осиновява); учителката по математика Шарън Лепор (1976-1984); предприемачката Джули Александър (1989-1992).

Още от ШОУБИЗНЕС:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР