Една жена загина в Платанос Алмирос, където избухна пожар, който

...
Една жена загина в Платанос Алмирос, където избухна пожар, който
Коментари Харесай

Пожарите разцепиха Гърция на две, поредна жертва овъглена жена

Една жена почина в Платанос Алмирос, където избухна пожар, който изгаря елементи от Магнисия. Според информация дамата е открита овъглена, а до нея брачна половинка й в безсъзнание.

Ламия също гори, четирима ранени са в болница. Един пожарникар и двама жители желаеха помощ заради проблеми с дишането, до момента в който различен пожарникар беше леко ранен, до момента в който се опитваше да се приближи до рисков огън на мъчно място.

Драматични са моментите в северната част на Ламия, като пламъците към този момент изпепеляват къщи, а със известие на 112 е дадена заповед за евакуация. Вече са изгорели минимум четири къщи и склад в региона на Афанос. Противопожарна работа се бори да овладее огъня, увеличен се поради мощния вятър.

Пожарникар е потърпевш при гасенето на вилнеещия огън във Велестино. По информация той е с втора степен изгаряния по ръцете, лицето и гърба.

Огнените езици не престават да изпепеляват остров Родос, където през днешния ден бе оповестено бедствено състояние, както и остров Корфу. Днес на острова дойде български противопожарен отряд от 70 български пожарникари с 19 коли. 

Туристите се изтеглят по въздух и море към континентална Гърция, която е разцепена на две от огъня. Затворена е автомагистралата Атина-Солун в региона на Велестино, като придвижването от Атина за Северна Гърция и България се отбива през Патра и Йоанина. 

Опасността от нови пожари остава доста висока поради рисковата жега от 47 градуса.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР