Една жена загина, а други петима души бяха ранени по

...
Една жена загина, а други петима души бяха ранени по
Коментари Харесай

Жена загина, а 5-има души бяха ранени на парад в Испания


Една жена почина, а други петима души бяха ранени по време на Парада на тримата крале, който в Испания се чества на 5 януари вечерта.

Инцидентът е станал в град Марчена, Севиля, където на централния площад са били прегазени от трактор.

Нещастният случай, породен от загубата на надзор върху ръководството на трактора, взел участие в парада, е станал към 20.15 минути вечерта, съобщи БНР.

Трима от петимата потърпевши са в съществено положение, измежду тях има и две годишно дете, което е превозено до детската болница в Севиля.

Веднага след подаването на сигнала към Спешната работа на място са пристигнали спешни екипи на полицията, Гражданската армия, пожарната и четири екипа на здравната работа на Андалусия.

Това е най-сериозният случай от тазгодишното честване на Парада на тримата крале, който бе възобновен след двегодишно спиране поради пандемията. Той се организира в десетки градове на Испания, като единствено в Барселона бе проследен онлайн от 750 000 души по данни на локалните управляващи.

На този ден тримата крале - Каспар, Мелхиор и Балтазар обикалят в колесница, заобиколени от придворни и раздават бонбони на децата, а през нощта на 5-и против 6-и разнасят подаръците за тези, които са слушали. За непослушните кралете оставят по парче въглен.

Според библейските трудове тримата крале идват в Йерусалим водени от Витлеемската звезда, оповестяваща раждането на новия юдейски цар, след което в пещерата сервират блага на Исус Христос и майка му Мария.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР