Една жена с физически увреждания доказа, че е истински герой

...
Една жена с физически увреждания доказа, че е истински герой
Коментари Харесай

Герой: 62-годишна жена с увреждания плува 2 часа без прекъсване в Бургас

Една жена с физически увреждания потвърди, че е същински воин и образец за останалите. 62-годишната Албена Пенева реши и го направи.
 Община Бургас
Пред десетки фенове, сред тях другари и съидейници. Бени плува нонстоп в продължение на 2 часа. Постижението е почтено за почитание и бездънен реверанс, оповестиха от Община Бургас. Плуването на Албена Пенева, която е родена в Поморие, беше проведено от клуб „ Здраве-9 “ и Община Бургас.

Да поддържат дамата по време на историческото ѝ плуване на басейн „ Флора “ бяха пристигнали Диана Саватева - зам.-кмет „ Култура, туризъм и спорт “ в Община Бургас, кметът на Поморие Иван Алексиев, Веселина Деведжиева - шеф отдел „ Спорт “ в Община Бургас, Георги Георгиев - зам.-председател на Комисията по спорт в Общински съвет-Бургас, ръководителят на параолимпийската асоциация Илия Лалов.
 Община Бургас
Въпреки че е с 87 % неработоспособност и пареза на десните крака, Бени показва висок дух, борбеност и хъс да покаже, че волята е доста по-силна от физическите недъзи.

„ Хората с увреждания би трябвало да знаят, че са способни на всичко и в никакъв случай да не се отхвърлят. Благодаря на всички за поддръжката! “, съобщи след рекордното си плуване Албена Пенева.
 Община Бургас

 Община Бургас
Тя получи за високото си достижение медали от Община Бургас и Българската параолимпийска асоциация и осветена икона на Света Богородица от кмета на Поморие Иван Алексиев.
 Община Бургас

 Община Бургас
Възпитаници на бургаските клубове „ Бриз “ и „ Нефтохимик “ плуваха редом с рекордьорката в прилежащите коридори. В ролята на влиятелен времеизмервач се изяви основната треньорка на плувен клуб „ Бриз “ Соня Стойчева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР