Една жена, колкото и да добре да е поддържана, все

...
Една жена, колкото и да добре да е поддържана, все
Коментари Харесай

Огледалото има две лица: как възприемаме собствения си външен вид

Една жена, колкото и да добре да е поддържана, все е недоволна от външния си тип, даже всички в близост да ѝ вършат похвали. И по този начин, извънредно педантично тя учи кожата си в огледалото, откривайки дефекти там, където ги няма.

Защо е по този начин?

Не толкоз от дълго време се появи концепцията за „ кожно тяло “, което дефинира по какъв начин възприемаме кожата си. Концепцията може да е нова, само че същността ѝ е остаряла като света. Тя гласи, че в множеството случаи ние се оценяваме предубедено. Това се отнася и за външния тип като цяло, и за кожата в частност.

Как възприемаме кожата си

Става дума за презумпцията – користолюбие, тези филтри, през които възприемаме света и себе си. Тези хрумвания пораждат в процеса на образование и в доста случаи не корелират по никакъв метод с действителността. Затова оставаме недоволни даже, когато външният ни тип е коренно усъвършенстван.

И през днешния ден, концепциите са си останали същите. Това е добре известно на пластичните хирурзи, а точно: човек има вяра, че всичко ще бъде наред след сполучлива интервенция, че най-сетне ще се почувства хубав. Много пъти, обаче не усеща, че получава типа на фантазиите си. В края на краищата концепциите са останали същите и това е задоволително, с цел да прояви неодобрение.

Мозъкът не прави разлика сред нашите виртуални модели и действителността, за мозъка (възприятието) е едно и също. Истинската действителност не е по-смислена или действителна от вярванията. Лошата вест е, че множеството от нас не са наясно с концепциите си (и сигурно не са наясно с техните последствия). Заедно с това неизменимото се прави оценка от несъзнателната част на нашата душeвност над положителното (това е тъкмо казусът, когато след съществено усъвършенстване на външния тип, когато всички проблеми са решени, недоволството от самите нас продължава), затова „ някак си “ нашата визия за самите ни няма да се променим.

Често хората са сериозни към външния си тип. Причините за това могат да са доста и разнообразни. Това може да са, да вземем за пример боязън от полово внимание или пояснение на всичките им неуспехи, неточности и комплекси.

Има девойки, които изясняват всеки собствен проблем с това, че са грозни (лоша кожа, коса, черти на лицето, фигура и т.н.). Те са надълбоко уверени, че точно поради това не могат да трансформират нищо в живота си – връзки, образование, кариера. Безполезно е да дават мотивиращи образци, когато без даже да разполагат с такива данни, хората живеят щастливо и реализират всичко, което желаят.

Защо грижата за нас самите ни дава опция

Човек с проблематична кожа (и не само) може да бъде по едно и също време хубав и прелъстителен, в случай че е добре поддържан. Спомнете си по какъв начин се чувствахте след масаж, на козметик, на доктор, направила маникюр - въодушевява! Да, преди малко направих маска у дома. Нека да е за малко, само че ето по какъв начин става – последователно, малко по малко, тухла по тухла в основата на вашето самочувствие.
7 знака, че страдате от комплекс за непълноценност
Повечето от нас не са задоволително уверени в себе си. Всъщност да си нерешителен в себе си, до известна степен е “нормално ”. То...
Прочети повече
Ритуали за хубост

Ритуалите ритуалите за хубост са толкоз значими в битката да подсигуряваме, че кожата ни е красива. Най-добрите образци за тях, несъмнено, идват от Изтока. Обърнете внимание: има доста тактилност във всички корейски, японски, китайски лекувания. Това, което постоянно се е считало за табу у нас, е да докосвате лицето си с ръце, да го масажирате, да го търкате, да го галите. Това също оказва помощ за обективизиране на оценката, а точно постоянните ритуали за хубост и грижа са наложителни.

Реална помощ

Колкото и сложен да наподобява казусът със себевъзприемането, има решение.

Изучавайте се деликатно и дълго време в огледалото. Не просто гледайте, а умишлено се опитвайте да видите действителността и да я отделите от мислите си.
Какво пречи на някои хора да запомнят лицата на други
Учени от университета в Торонто и университета Макюън са открили, че хората с нараснало възприятие за лично „ аз “ и самоч...
Прочети повече
Когато става въпрос за положението на кожата и нейната оценка, би било доста хубаво да запомните, че на първо място това е орган и би трябвало да се мисли от тази позиция. Не ви пука по какъв начин наподобяват сърцето, черния дроб или белите дробове, нали? Вие сте загрижени за тяхното здраве. Затова постоянно спортувате, храните се здравословно и посещавате лекари. И в случай че постоянно се грижите за кожата си, грижите се за нея, не би трябвало да се съмнявате, че всичко с нея, както и с останалите органи е в съвършен ред.

Здравият човек постоянно е прелъстителен, без значение на какъв брой години е. И тук гладко прекосяваме към тематиката за стареенето. Любопитно е, че положителният доктор в никакъв случай няма да каже, че тялото ви остарява, той ще каже: „ То расте…. И всички промени, които настъпват с възрастта са естествени и неизбежни “.

В умозаключение:

Да останете постоянно млади няма да проработи, затова няма смисъл да реагираме бурно на появяването на бръчки или старешки петна, изключително откакто прочувственият декор по въпросите на хубостта и привлекателността. Освен това една от последните трендове е естествеността и красивото стареене. Ако приемем това за даденост, тогава възприемането на себе си ще стане по-адекватно. Всяка възраст е красива по собствен метод и губенето на сила за неодобрение от себе си е просто безсмислено. Понятие „ Лоша кожа “, както и „ грозни дами “, не съществува, има неподдържани.

Прегледайте няколко пъти всичко, прочетете публикацията до края и след няколко месеца, през които почтено и умишлено ще се опитате да овладеете практиките, които оказват помощ да коригирате усещането си за себе, си ще се изненадате какъв триумф сте пожънали. Късмет!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР