Една жена е загинала, а шестима други са ранени при

...
Една жена е загинала, а шестима други са ранени при
Коментари Харесай

Жена загина при пожар в хотел в центъра на София, има пострадало бебе

Една жена е починала, а шестима други са ранени при пожар в хотел „ Централ “ в центъра на София. Сред потърпевшите са момиче от Белгия на 12 години и бебе на година и половина, оповестиха за NOVA от Спешна помощ. Всички ранени са непознати жители. Те са настанени във ВМА и „ Пирогов ".
Сигналът за пожара е подаден в 06.10 ч., разясниха от Столичната полиция. Хората от хотела незабавно са евакуирани. По първична информация огънят е тръгнал от втория етаж. Движението в региона е спряно. 

„ Чухме противопожарна сирена. Събрахме всичко и слязохме по стълбите. Не сме чули гърмеж или нещо сходно ”, описа посетител на хотела.

" За страдание имаме една починала жена, имаме настанени в болнични заведения двама възрастни мъже, както и две деца – на година и седем месеца и на 12 години, които за наслада са в леко положение. Децата просто профилактично са признати ", сподели пред БНР комисар Любомир Баров, зам.-директор на Столична пожарна.
" Загиналата жена е бил в стаята, в която е зародил пожарът. До стаята, в която е зародил пожарът, от горяща стая е изведена, евакуирана е дама ", добави той.

По всяка възможност се касае за пожар, който е зародил на третия етаж в хотела, който има 70 стаи и е бил цялостен. Всички негови посетители са били евакуирани.
" На място са 6 пожарни автомобила, три стълби, с огромна част от които се организира евакуацията на настанените, две коли за спешна помощ ", сподели комисар Баров. 
Огънят към този момент е сподавен. Спряно е придвижването на кръстовището сред булевардите " Тодор Александров " и " Христо Ботев ". Районът е отцепен.
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР