Една голяма партия като ГЕРБ винаги има кандидат за президент.

...
Една голяма партия като ГЕРБ винаги има кандидат за президент.
Коментари Харесай

Рашидов: Положиха много усилия, за да омърсят образа на Борисов

" Една огромна партия като ГЕРБ постоянно има претендент за президент. ГЕРБ има една доста интелигентна тактика. Когато се разгласи кандидатура, се явява машина, която създава нечистотия. Малко преди изборите ГЕРБ ще излезе и ще разгласи своя претендент ", съобщи някогашният министър на културата Вежди Рашидов в студиото на " Денят ON AIR ".

А дали е допустимо Борисов да бъде претендент за президент, Рашидов счита, че прекалено много старания са били положени, с цел да се омърсят облика му.

" Решихме да омърсим един 10-годишен български министър председател. Борисов е честен човек. Той щеше да бъде добър президент, в случай че беше затворил огромния шлем. Мачо, прекрасен, с опит - харесван от интернационалната общественост. С тези контакти нямаше да е неприятен президент ", сподели някогашният културен министър.

" Тези последни два Народното събрание са падението. Борисов е умел политик. Видяхме какъв панаир беше печелившата партия първоначално да бъде изолирана. Децата на статуквото дефинират статуквото ", разяснява още той.

Рашидов посочи, че сега не става дума за това кой ще победи. Има един победител и това е българският народ.

" Трябва да спрат войните на генералите. Като мъдри мъже, в името на българската страна и на националните цели, да сведат глави. Личното " репчене " не носи дивиденти. Има доста неверни послания, които разделят обществото ", изясни той пред Bulgaria ON AIR.

И добави, че има доста хора, които само приказват.

" Свидетел съм по какъв начин направихме служебно държавно управление от хора, чиято единствена задача в живота е, да плюят. Какво оставяме зад тила ни? 45-ият парламент беше десертът - надменност, безочливост ", сподели Рашидов.

" Някой си играе на статукво и на нестатукво. В страната имаме потребност да си играем на разсъдък, държавническо държание и мислене за публичното. ГЕРБ има опит в това ", безапелационен е събеседникът.

Рашидов изрази мнение, че би трябвало да ръководят рационалните хора в политиката.

" Движение за права и свободи е непрекъсната партия. Те са предвидими. Българска социалистическа партия е остаряла партия. ГЕРБ също набра опит в ръководството. Статуквото е това - умните хора да ръководят страната ", акцентира някогашният министър на културата.

Бел.ред.
2 509 864 българи обявиха на, че депутатите би трябвало да се избират на мажоритарни избори в два тура, само че политическия хайлайф и неговите кукловоди не разрешават това да се случи, а в техните медии тематиката е табу.

Легитимни ли са за Вас определените по-късно парламенти?

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР