Една година след влизане в сила на поредното осъдително съдебно

...
Една година след влизане в сила на поредното осъдително съдебно
Коментари Харесай

Негодниците пак информираха за нередности

Една година след влизане в действие на следващото неоправдателно правосъдно решение против БФВ и откакто господата гласоподаваха да се съобразят с Върховния съд (eдва ли има различен орган или институция в тази страна, който да подлага на гласоподаване дали да извърши или не решение на българския съд), на 13.12.2017 година наш представител получи публично документите от федерацията. Без детайл на изненада установихме, че още веднъж БФВ даде само ненапълно комфортната за нея информация, като по 12 точки от общо 25 в заявката, документи напълно липсват. На запитването ни за какво това е по този начин, отговор не получихме, само че за сметка на това получихме безапелационен отвод да ни бъде подписан документ, в който установяваме тези неналичия. За друга част от документите, които са налични и създадени от БФВ, сме препратени към други институции, от които да ги потърсим.

Сред изчезналата информация е тази по отношение на статута на ВК " Левски Боол ", както и фамозният протокол от Общото заседание на федерацията през 2012 година в гр. Правец, когато се обсъждаше напускането на Радостин Стойчев и Матей Казийски и на което обществеността очакваше инж. Лазаров да подаде оставка. Това е вторият път, в който желаеме този протокол и за следващ път не го получаваме. И напълно резонно изниква въпросът да не би тогава публицистите и почитателите да са се объркали и това заседание в действителност да не се е състояло? Или пък какво толкоз крие БФВ от това заседание?

Липсват още много документи, измежду които:
Доклади - доклад по отношение на получените и изразходени дотации, субсидии и дарения. Договори за услуга с хотелите и базите, както и договорите за транспортно обслужване. Спортни календари на федерацията Решения на другите комисии към БФВ и други
Битката с цел да стигнем дотук продължи съвсем три години. Още почти толкоз ще отнеме следващото дело, което ще заведем против БФВ за непредоставената информация. Дело, което няма метод да не спечелим, като се има поради, че досега постоянно сме го правили, а в тази ситуация към този момент има и изговаряне на съда по въпроса.

Обемът на показаните документи е голям и тяхното изследване е в напълно начална фаза, като на този стадий можем да кажем няколко неща:
Съгласно показаната ни информация за приходите и разноските, за интервала от 2012 до 2016 година БФВ е натрупала загуби в общ размер съвсем 900 000 лева (878 536,90).
През този интервал България провежда няколко знакови семейства, от които се допуска, че би следвало БФВ да печели. Как тогава за 4 години разноските надвишават приходите с толкоз доста? Как се оползотворяват милионите от страната, които при едно обикновено и рационално финансово ръководство биха могли да донесат доходи, с цел да не се постанова на играчите от националния тим да се дават награди сред 2500 и 4500 лева? На фона на тези " награди ", административните разноски на БФВ за интервала са общо 3 206 838,38 лева Как се ръководят финансите на федерацията и по какъв начин тя счита да разплати насъбраните задължения? Каква е концепцията и политиката за превъзмогване на загубите и за какъв интервал? Това са някои от въпросите, които ни се желае да зададем на господата.
Една част от показаните ни „ документи “ са в действителност хвърчащи листове, без подписи и печати. Такъв е да вземем за пример предоставеният ни контракт с компания „ Асикс “ за обезпечаване на екипите на тимовете. Тепърва ще проведем своята насрещна инспекция при „ Асикс Италия “ по отношение на истиността на този контракт. В показания ни хвърчащ лист липсва всякаква потребна информация, в това число цени, количества и прочие Според протоколите от УС на БФВ, за двата стадия на ремонта на зала Христо Ботев са осъществени заплащания в общ размер 525 629, 47 лева, а всички работи са признати " изцяло и без възражения ".
Всички знаем в какво положение е залата след „ ремонта “ за половин милион, както и че тя е на процедура неизползваема за публични мачове. Предстои да пожелаеме от „ Академика 2011 “ ЕАД, в качеството му на хазяин, публична информация по отношение на капиталовата стратегия на БФВ, която е приложение към контракта за наем, само че „ инцидентно “ липсва в нашите документи. Искаме да знаем какви задължения са поели БФВ при наема на залата, те изпълнени ли са напълно все още и в случай че да – по какъв метод?

Обещаваме да държим интересуващите се в течение за нашите констатации в процеса на изследването на документите, а в това време призоваваме публицистите да потърсят господин Лазаров за коментар и да му зададат най-малко някои от въпросите, които повдигаме ние.
BgVolleyFans
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР