Една година след появата на първите прототипи на твърдотелни батерии

...
Една година след появата на първите прототипи на твърдотелни батерии
Коментари Харесай

Батериите с твърд електролит на QuantumScape преминаха последния тест и могат да осигурят 500 000 км без загуба на пробег

Една година след появяването на първите прототипи на твърдотелни акумулатори (батерии с корав електролит) за сътрудниците си от автомобилната промишленост QuantumScape получи спомагателна хвалба от PowerCo, дъщерното сдружение на Volkswagen Group, занимаващо се с акумулаторни блокове за електрическите автомобили, за капацитета на своята технология. PowerCo неотдавна приключи теста за устойчивост с твърдотелните кафези на QuantumScape и установи, че те в действителност могат да обезпечат зареждането на електрически автомобили, които могат да изминат 500 000 км без съвсем никаква загуба на пробега.

QuantumScape ($QS) е компания за авангардни технологии в региона на батериите, която към този момент над 10 години се занимава с създаването на напълно нов вид акумулатори с корав електролит, които оферират доста висока енергийна компактност. Очакванията са още тази година новите акумулатори на QuantumScape да доведат до появяването на по-бързо зареждащи се електрически автомобили, които оферират доста по-голям пробег от сегашните всеобщи електрически коли.

Сега дъщерното сдружение на Volkswagen Group за акумулатори PowerCo приключи личните си проби за устойчивост с 24-слойните кафези на QuantumScape и регистрира доста обнадеждаващи резултати за бъдещите електрически автомобили, които ще предложат по-голям пробег със доста по-малка деградация на батерията.

Информацията в оповестения формален отчет на PowerCo удостоверява индикаторите за успеваемост, оповестени преди няколко месеца от QuantumScape. Няколко партиди от новите акумулатори са тествани с по над 1000 цикъла на зареждане и разреждане.

Крайният резултат е, че QuantumScape е основала батерия с корав електролит, която резервира над 95% от първичния си потенциал. Въз основа на тези данни PowerCo съобщи, че електрически автомобил с пробег по WLTP от 500-600 км (311-373 мили), оборудван с клетките QuantumScape, може да измине почти 500 000 км (~311 000 мили) без забележима загуба на общ пробег.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР