Една година след подписването на търговското споразумение между Канада и

...
Една година след подписването на търговското споразумение между Канада и
Коментари Харесай

Българският износ към Канада се е увеличил с 15%, една година след СЕТА

Една година след подписването на комерсиалното съглашение сред Канада и Европейски Съюз – СЕТА – българският експорт към северноамериканската страна се е нараснал с 15%. Това съобщи в Пловдив посланикът на Канада у нас Кевин Хамилтън, който взе участие в районна кръгла маса с представители на бизнеса и икономисти.

Посланик Хамилтън акцентира, че българските компании изнасят за Канада машини, електрооборудване, химични и фармацевтични артикули, както и селскостопански артикули. Според него позитивен е фактът, че 86% от тези компании развиват дребен бизнес и явно намаляването на тарифните бариери след влизане в действие на съглашението и опростените митнически процедури са в плюс за тяхната експортна ориентировка.

Кевин Хамилтън съобщи още, че българските компании имат опция да вземат участие и в публичните поръчки в Канада на всички равнища – национално, общинско, както и на равнище провинции. Посланикът добави, че Канада е 11-ият максимален сътрудник на България отвън Европейски Съюз. За 2017 година директните канадски вложения у нас възлизат на 28 милиона евро, като компаниите са вложили в областта на осведомителните и информационни технологии, автомобилната промишленост, фармацията и минното дело.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР