Една година след първия локдаун в Германия огромният ефект, който

...
Една година след първия локдаун в Германия огромният ефект, който
Коментари Харесай

Децата - голямата жертва на пандемията

Една година след първия локдаун в Германия големият резултат, който коронавирусната пандемия е оказала върху децата и младежите, става явен, съобщи ДПА, базирайки се на отчет на УНИЦЕФ за страната.

Многобройните ограничавания в публичния и персоналния живот освен заплашват просветителните достижения на младежите, само че също по този начин имат трайни последствия за цялостното им богатство и развиване, се показва в отчета.

Пандемията " тежи върху душите на децата ", съобщи по време на представянето му патронът на УНИЦЕФ Германия Елке Бюденбендер, брачната половинка на президента Франк-Валтер Щайнмайер.

Германия е класифицирана като " посредствена " във връзка с благосъстоянието на децата още преди пандемията, означи на собствен ред ръководителят на борда на УНИЦЕФ Георг Граф Валдерзее.

По думите му минусите, които към този момент са съществували преди пандемията, като да вземем за пример неналичието на цифрово съоръжение в учебните заведения, в този момент са " безмилостно изложени на показ ". Валдерзее показва, че пандемията е траяла повече от година - доста дълго време в живота на едно дете.

" За една година може да се зададе курсът за остатъка от живота на едно дете. Повече от година липсва огромна част от това, което кара децата и младежите да се усещат добре и което е належащо за тяхното развиване. Децата се нуждаят от публични пространства като детски градини, учебни заведения, развлекателни уреди и на първо място от взаимоотношение със своите връстници ", добавя той.

В отчета се показва още, че пандемията е влошила и проблемите, с които се сблъскват децата на родители мигранти и децата с един родител вкъщи.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР