Една година след излизането на Христо Стоичков. Историята“ (изд. Софтпрес“)

...
Една година след излизането на Христо Стоичков. Историята“ (изд. Софтпрес“)
Коментари Харесай

„Христо Стоичков. Историята” излиза в Полша в края на ноември

Една година след излизането на „ Христо Стоичков. Историята “ (изд. „ Софтпрес “) към този момент е реалност и първото чуждоезиково издание на паметната биография. Полското издателство SQN откупи правата и приготвя публикуването на книгата в края на ноември. Христо Стоичков ще бъде специфичен посетител на премиерата във Вaршава на 27 ноември.

„ Ние от SQN сме извънредно щастливи, че имаме опцията да издадем в Полша биографията на велика персона като господин Стоичков. Имаме дълготраен опит в публикуването на най-хубавите спортни биографии и сме сигурни, че всеки подробност в книгата ще бъде изкусен. Агнешка Хмеловец, която преведе биографията от български на полски, има огромна заслуга за това “, споделя Лукаш Прухно от полското издателство. Биографията на Модерния ляв е същински феномен за родното книгоиздаване и година след излизането ѝ тиражът доближава 60 000 екземпляра, а до края на 2019 упованията са да надвиши 70 000. „ Историята “ споделя за смайващото странствуване на едно момче от уличката на прилежащия блок до стохилядната аудитория на „ Камп Ноу “ и в нея единственият български футболист, притежател на „ Златна топка “, най-сетне позволява публиката покрай себе си.

„ Христо Стоичков и Владимир Памуков сътвориха нещо извънредно - не просто книга, а преживяване. В „ Софтпрес “ имаме вяра, че пътят на тази книга занапред стартира и че нейната задача - да въодушевява, стимулира и окуражи децата и техните родители, ще надмогне границите освен на България, само че и на футбола “, споделя ръководещият шеф на издателство „ Софтпрес “ Милена Стефанова. „ Радваме се на сериозен интерес от сътрудници от Европа и Съединени американски щати и сега водим договаряния за публикуването на биографичната книга на разнообразни езици. Преводите на британски и испански към този момент са подготвени. “, добавя тя. „ Софтпрес “ е едно от най-големите издателства в България. Богатото портфолио на компанията включва над 1400 заглавия и изцяло дава отговор на мотото „ Книги за цялото семейство “ – книги, които читателите купуват за наслаждение и развлечение и последователно трансформират в фамилна библиотека. През ноември 2019 година издателството ще означи 25-ата годишнина от основаването си.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР