Една година от началото на тридневната“ война, която нарекоха специална

...
Една година от началото на тридневната“ война, която нарекоха специална
Коментари Харесай

12 мита относно войната на Русия в Украйна

Една година от началото на „ тридневната “ война, която нарекоха „ специфична военна интервенция “. Докато на единия фронт – същинския, на бойното поле – Кремъл най-вече губи, то на другия фронт (създаден отново от тях) има много мощни победи – на дезинформационния, на фронта на пропагандата и лъжите, на подправените вести и платените „ доброжелатели “ русофили, които за няколко копейки са удовлетворени да предадат родината си, европейското си семейство, че даже и бъдещето на децата си… е, може би не навръх техните деца, те множеството са в чужбина, само че на децата на другите българи.

Анализът на EU vs Disinformation, които работят в партньорство с Европейска комисия:

„ Измина година, откогато Русия стартира непровокирана нападателна война против своя кротичък комшия Украйна и сподели на света същинското лице на имперските упоритости на Кремъл. Днес Украйна към момента се бори, към момента не се предава и към момента е решена да надделее над съветската експанзия.

Русия се приготвяше за войната си против Украйна, като разпространяваше легенди за тази страна. Доста преди пълномащабното настъпление на 24 февруари 2022 година непрекъснат поток от дезинформация постилаше пътя за съветската военна експанзия. В хода на войната ние непрестанно следим и разкриваме прокремълската дезинформация. В сегашния преглед ще разобличим някои от водещите легенди за войната, които интензивно се популяризират от прокремълската екосистема за дезинформация.

Мит : съветската победа във войната е неизбежна. Или Русия ще завоюва войната, или спорът ще докара до Трета международна война. Западната военна поддръжка за Украйна ескалира обстановката и удължава страданието. Единственият път към мира е демилитаризацията на Украйна.

Забележителната опозиция, увереност и непреклонен дух на Украйна потвърдиха неведнъж, че вероятностите на Кремъл в нападателната му война против Украйна предвещават всичко друго, само че не и победа. Светът се дистанцира от Русия, като изиска неотложно преустановяване на офанзивата в Украйна и абсолютно евакуиране на съветските сили зад интернационално приетите граници на Украйна.

Откакто Русия даде началото на своята непровокирана „ тридневна война “, Украйна сполучливо спря настъплението на нашествениците, обърна хода на събитията и освободи забележителна територия, която бе краткотрайно под контрола на съветската войска. Украинските войски също по този начин съществено омаломощиха съветските военни сили.

Отпорът на Украйна на всеобхватната експанзия ни сподели какво значи същински неотстъпчив дух. Западната военна поддръжка за Украйна е от решаващо значение на бойното поле, като оказва помощ на Украйна да отстоява правото си на самозащита, залегнало в Устава на Организацията на обединените народи.

Руските оферти за преустановяване на огъня или за мирни договаряния не са откровени, а са единствено трикове за залъгване на обществеността. Разгледани деликатно, те бързо разкриват империалистическите претенции на Русия към Украйна да се съобщи и да отстъпи повече от своята територия и суверенитет.

Истинският път към мир е цялостното евакуиране на съветските сили зад интернационално приетите граници на Украйна и цялостното преустановяване на нападателната политика на Русия. Русия стартира непровокирана война в Европа при крещящо неуважение на интернационалното право, и по-специално на Устава на Организация на обединените нации. Мирът не може да бъде реализиран, като Украйна бъде оставена невъоръжена против мощно милитаризираната Русия, която отхвърля нейния суверенитет и не крие апелите на пропагандата за геноцид на украинците.

Мит: Русия е във война със Запада. Украйна е единствено марионетка на НАТО и полесражение. Русия се пази против агресора Украйна.

Русия стартира пълномащабно настъпление в Украйна на 24 февруари 2022 година и от този момент Украйна се пази. Невярното изказване, че Украйна е агресор, е класическа прокремълска тактичност за манипулиране, тъй че да се показа Русия като жертва и да се отклони вниманието на обществеността от нейната експанзия. Въпреки че това обръщение е явно неуместно за по-голямата част от света, за все по-херметизираната осведомителна среда в Русия то служи като сборен апел за активизиране на социална поддръжка за властническите политики на Кремъл.

Прокремълската дезинформация, в която лъжливо се твърди, че Русия се бори със Запада в Украйна, стартира да циркулира интензивно, откакто Украйна започва сполучлива контраатака против съветските нашественици. Прокремълските експерти са изключително склонни да пускат в приложимост това обръщение постоянно когато Украйна получава военна поддръжка от западните си сътрудници или когато Русия губи своя надзор над краткотрайно окупирани територии в Украйна. Нито Европейски Съюз, нито Запада, нито НАТО са оповестили война на Русия. Европейски Съюз,САЩ и доста страни — членки на НАТО, дават на Украйна военна помощ, с цел да се помогне на Украйна да отблъсне непровокираната съветска експанзия, само че те не вземат участие в сраженията… “
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР