Една година и три месеца остава нерешен казуса с процеса

...
Една година и три месеца остава нерешен казуса с процеса
Коментари Харесай

Кога ще бъде отстранен от длъжност кметът на Благоевград Румен Томов?

Една година и три месеца остава неуреден проблема с процеса по отстраняването на кмета на, нарушил член 41 от ЗМСМА. През декември 2019-та, малко повече от месец, откакто Румен Томов влезе в кабинета си, някогашният кмет Атанас Камбитов откри нарушаването, сезира институциите и въпросът влезе в съда. Административен съд в Благоевград и арбитър Д. Узунов, откакто прегледа проблема и проучва доказателствата по него, и би трябвало да бъде освободен предварително, напомня " Струма ".
Впоследствие кметът Томов, като потвърден специалист в правото не повярва на решението на арбитър Узунов и съобщи пред публицисти: " Трима съдии мислят по добре от един " и в Благоевград. След поредност отлагания, разрешени от закона, въпреки всичко Върховен административен съд със свое решение удостовери решението на арбитър Д. Узунов.
Оставаше на правосъдното решение. И тъкмо в този миг се отвори " прозореца " за инспекция на това дали е парламентарен или не прословутият член 41 от ЗМСМА. Започна ново очакване, траяло с месеци до момента в който се произнесе и Конституционният съд. В последна сметка той също даде мнение, че този член не е противоконституционен и още веднъж на ход бе Върховен административен съд.
 Административен съд спря решението на ОИК за отстраняването на кмета на Благоевград Административен съд спря решението на ОИК за отстраняването на кмета на Благоевград
Административният съд в Благоевград спря осъществяването на решението на Общинската изборна комисия, с което предходната седмица бяха пре...
Последва очакване делото да се насрочи и преди към 2 месеца се организира следващо съвещание във Върховен административен съд, който в действителност трябваше да ревизира личното си решение отпреди месеци, а точно решението, с което удостоверява нарушаването на Томов и предварителното преустановяване на пълномощията му. Заседанието протече бързо и трябваше в 14-дневен период решението да излезе. Два месеца по-късно обаче, решение няма.
Това отприщи всевъзможни мнения в Благоевград, написа още " Струма ". Уважавани адвокати и специалисти в правото недоумяват за какво по този начин съществено са нарушени всевъзможни периоди по проблема Томов.
В регионалния център даже се появиха теории, че избрани кръгове от водещите партии в страната заедно са решили да го оставят на поста, най-малко до момента в който не приключат парламентарните избори. В удостоверение на това се носи и различен слух - че решението ще излезе незабавно след 4 април.  
Според друга доктрина решението от дълго време е взето, само че член на правосъдния състав е с COVID-19, а без да е подписал решението то не може да бъде оповестено.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР