Една епоха е към своя край: Юрген Клоп ще се

...
Една епоха е към своя край: Юрген Клоп ще се
Коментари Харесай

Една епоха си отива: Юген Клоп напуска футбола

Една ера е към своя край: Юрген Клоп ще се отдръпна от поста си на треньор на ФК " Ливърпул " след края на този сезон. Той е отпред на " алените " от 2015 година и ги изведе до първата им шампионска купа от 30 години насам.

Договорът му в " Ливърпул " в действителност е до 2026 година, само че Клоп, който неведнъж е апетитен като желан претендент да поеме поста треньор на немския народен тим, е решил да дръпне завесата преди този момент. Днес 56-годишният Клоп и " Ливърпул " направиха обществено притежание решението, което той заяви на клуба още през ноември - 3032 дни откакто пое работата си на " Анфийлд Роуд ".
Юрген Клоп - " Очаквам с неспокойствие времето след футбола "
" Трябва да ви кажа нещо: ще напусна клуба в края на сезона ", съобщи Клоп във видеообръщение, което бе оповестено в обществените мрежи. - " Мога да схвана, че това е потрес за доста хора в този миг, само че мога да обясня. Обичам всичко в този клуб, този град, нашите почитатели, тима, личния състав, всичко. Но трябваше да взема това решение, уверен съм в това. Нямам повече сила. Добре съм, само че не мога да не преставам да правя тази работа во веки веков. "

За осем години и половина Клоп изведе " алените " до първата им купа в британското състезание от 1990 година насам през сезон 2019/20. Година по-рано " Ливърпул " към този момент беше спечелил Шампионската лига под негово управление, а по време на неговия мандат клубът стана и международен клубен първенец, притежател на Суперкупата и на националната купа. Самият Клоп беше отличен като международен треньор през 2019 и 2020 година
" Нормалният "
" За мен ФК Ливърпул е един от най-великите клубове в света. Много съм горделив, че съм тук. Това е идеалният миг за мен да бъда тук ", съобщи Клоп при представянето си на 9 октомври 2015 година След като трансформира обичайния клуб още веднъж в сполучлив, като сега е на върха в таблицата на Висшата лига, в този момент той явно е намерил идеалния миг за себе си да завърши престоя си в Ливърпул.

Като " Нормалния ", както самичък се разказа на първата си конференция, Клоп увенча към този момент сполучливата си треньорска кариера. Преди това той завоюва два пъти немското състезание с " Борусия (Дортмунд) " в границите на седем години (2008-2015 г.) и изведе " Майнц 05 " за първи път в Бундеслигата при първия си треньорски престой (2001-2008 г.). Бившият бранител приключва кариерата си там през 2001 година
Тухел първо би трябвало да " смели новината ".
" Първо би трябвало да смеля новината. Мога да схвана решението, ще би трябвало да привикна. Клопо е един от най-хубавите треньори в света. Той е повлиял на клубовете във всичките си стадии в кариреата по специфичен метод ", съобщи Томас Тухел, който също като Клоп стартира треньорската си кариера в Майнц и го наследява там, както и в Дортмунд.

Ханс-Йоахим Вацке, който е другар с Клоп след сполучливия им взаимен интервал в BVB, изрази " огромно почитание към това решение ", което ще покаже, " че Юрген е извънреден ". Треньорът на " Дортмунд " Един Терзич го похвали като " извънреден човек ". Той продължи:

" Той оформи нашия клуб и " Ливърпул " както никой различен. Сигурен съм, че ще има различен стадий в треньорската му кариера, в който ще свърши също толкоз добра работа. "
Отново на пътя към триумфа, само че с огромна тежест
След разочароващия минал сезон, в който Клоп пропусна Шампионската лига за първи път от първия си сезон отпред на тима и приключи на пето място, той изведе " Ливърпул " още веднъж на върха във Висшата лига и има шанса да доближи и трите вероятни финала за купата. Финалът за Купа " Карабао " против ФК " Челси " на 25 февруари, четвъртият кръг на Купата на Англия против " Норич Сити " в неделя (28.01.2024 г.) и " алените " в последния 16-и кръг на Лига Европа след успеха си в груповата фаза.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР