Една-единствена интрига беше останала в група Н на Шампионската лига

...
Една-единствена интрига беше останала в група Н на Шампионската лига
Коментари Харесай

Дортмунд взе квотата за ЛЕ, макар да падна в зрелище в Мадрид

Една-единствена конспирация беше останала в група Н на Шампионската лига преди последния кръг и тя не беше изключително впечатляваща. И въпреки всичко - трябваше да се разбере кой всред Борусия Дортмунд и АПОЕЛ Никозия ще взе участие в Лига Европа, откакто Реал Мадрид и Тотнъм си бяха изковали първите две позиции надалеч преди този момент.

В последна сметка немският представител взе утешителната премия да взе участие във втория по мощ евротурнир, въпреки да падна на "Сантяго Бернабеу " с 2:3 в зрелищен мач. За да се случи това оказа помощ и успеха на "шпорите " с 3:0 над кипърския тим на Живко Миланов, който не взе участие и в тази борба поради контузията си.

Звездната, само че без изключително огромен залог борба беше в Мадрид. В нея наставникът на домакините Зинедин Зидан беше пуснал някои от запасите, с цел да опази силите на съществени фигури за дербито със Севиля през уикенда.

На терена обаче беше Кристиано Роналдо, който записа следващия връх на името си. Португалецът стана първият футболист, който се е разписвал и в шестте борби в груповата фаза на Турнира на богатите. Той се разписа за 2:0 в 12-та минута.

Преди това обаче младокът Борха Майорал беше разкрил резултата при на процедура първата заплаха пред една от двете порти. Тогава Роналдо проби по левия фланг и пусна рисково в наказателното поле, където Иско с пета отклони към Майорал малко пред вратаря и той копна топката над него за 1:0.

След четири минути пристигна време и за пренаписването на историята. Тогава Роналдо получи една топка отляво на наказателното поле и с съвършен фалцов удар в далечния ъгъл а вратаря го препарира за 2:0.

Последваха още мощни минути за "белите ", само че и доста пропуски пред немската врата. В 17-та минута Каземиро можеше да направи резултата типичен, само че ударът му от наказателното поле беше отразен от Роман Бюрки.

Едва по-късно вестфалците се опомниха и погледнаха по-смело напред. В 25-та минута Кристиан Пулишич центрира рисково паралелно на голлинията, само че никой от съотборниците му не съумя да засече топката в мрежата.

Постепенно "жълто-черните " подвигнаха мощно оборотите, само че по този начин и не съумяваха да понижат изоставането си. В 35-та минута Пиер-Емерик Обамеянг направи още един пропуск и статуквото се резервира.

Но това изпитание в предни позиции даде резултат в интерес на гостите. Те понижиха в 43-та минута, когато Марсел Шмелцер направи страховит пробив отдясно и постави топката на главата на Обамеянг, който с летящ плонж я прати в мрежата за 1:2.

При този резултат пристигна и почивката, а след нея Борусия нанесе втори пагубен удар. Малко след подновяването на играта Обамеянг направи пропуск, само че в 49-та минута изравни. Тогава топката стигна до него след една контра, той стреля, само че Кейлор Навас мазета. При добавката габонецът копна топката над костариканския пазач и направи 2:2.

Нападателната игра на освободените душевен отбори продължи и в 52-та минута можеше да падне нов гол, този път за Реал. Тогава Иско откри Роналдо на голова позиция в наказателното поле, само че ударът на португалеца мина на сантиметри настрана от вратата.

До края на мача домакините се хвърлиха лудо напред в търсене на триумфа. Но последваха редица пропуски от чисти обстановки. Кристиано Роналдо не спираше да търси гола, само че направи два огромни пропуща.

Дани Себайос също не съумя да се разпише, а в 79-та минута беше анулиран и гол на португалската звезда. Тогава след един корнер Каземиро смъкна с глава една топка за него и той опъна мрежата. Но попадението не беше зачетено поради засада, което беше много противоречиво.

Но въпреки всичко две минути по-късно Реал стигна до по този начин търсения трети гол. Тогава Тео Ернандес откри по страховит метод Лукас Васкес в наказателното поле и резервата с техничен удар, минал агонизиращо покрай Роман Бюрки, в последна сметка се оплете в мрежата за 3:2.

Това беше и крайният резултат, след който позицията и на двата тима в класирането по този начин и не се промени. Реал приключи втори в групата си с 13 точки и чака жребия за 1/8-финалите, до момента в който Борусия Дортмунд остана на третата позиция със скромните две точки, само че изцяло задоволителни да се включи в Лига Европа през пролетта.

В другия мач от групата АПОЕЛ не съумя да направи изненадата против водача Тотнъм и да се пребори за третата позиция. Така тимът на Живко Миланов отпадна от евротурнирите този сезон с актив от две точки.

Битката на "Уембли " приключи с удобен триумф на домакините с 3:0. Те взеха решение всичко в тази борба още преди почивката, като тогава паднаха и попаденията на Фернандо Йоренте и Хьон Мин Сон.

Въпреки че всичко беше решено в интерес на "шпорите "в тази група преди този мач и те бяха извоювали първата позиция в нея, те не подцениха конфликта, в противен случай. От първата минута запасите на Маурисио Почетино се хвърлиха напред.

Още в 3-та минута Серж Орие направи независим пробив и прати топката на сантиметри от лявата греда. Малко по-късно Жорж-Кевин Н'Куду можеше да се разпише от вратарското поле, само че ударът му беше избит от бранител.

В последна сметка упорството на Тотнъм в предни редици се отплати с гол в 20-та минута. Тогава Серж Орие направи страховит пробив по фланга и центрира в наказателното поле за Фернандо Йоренте. Испанецът овладя майсторски и прати топката в мрежата за 1:0.

Лондончани продължиха да са по-настоятелни в предни позиции, само че направиха няколко пропуща. Все отново те нанизаха и второ попадение, с което да сложат завършек на интригата в 37-та минута.

Тогава Орие подаде към Хьон Мин Сон пред наказателното поле, кореецът направи двойно подаване с Фернандо Йоренте, което му разреши да нахлуе на скорост в пеналтерията и да насочи неспасяем фалцов удар за 2:0.

Малко преди почивката азиатецът можеше да направи резултата и типичен, само че рисковият му удар мина на сантиметри настрана от вратата и в последна сметка почивката пристигна с два чисти гола задатък за "шпорите ".

След подновяването на играта те понижиха фрапантно оборотите, само че все пак имаха няколко забавни обстановки, които обаче не се трансфораха в гол. Най-чистата от тях беше за Орие в 59-та минута, само че отново ударът му беше отразен по превъзходен метод от вратаря.

Лондончани се забавляваха на терена, забавляваха и публиката и с цел да е цялостен кефът на всички на "Уембли ", падна и трети гол. Това се случи в 80-та минута, когато Деле Али пусна към Жорж-Кевин Н'Куду към тъча отляво, той навърза отбраната на противника с пробива си и след това с техничен фалцов удар около вратаря направи крайното 3:0 факт.

В последна сметка повече попадения в този мач не паднаха, а и необикновен напор за отбелязването им нямаше. Така Тотнъм приключва в жанр присъединяване си в груповата фаза с 16 точки в актива си, до момента в който АПОЕЛ остава на дъното с 2 и отпада от Европа.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР