Една дума е достатъчна за анализа на мандата на Народното

...
Една дума е достатъчна за анализа на мандата на Народното
Коментари Харесай

Крум Зарков: Мандатът на това Народно събрание е скандал |

„ Една дума е задоволителна за разбора на мандата на Народното събрание – скандал. Непрестанен скандал, непрестанен скандал от началото до края, с доста ясни измерения. Опити за покупка на най-голямото енергоразпределително сдружение от незнайна компания, вписване преди няколко седмици, без капитал и история, през хазарта и обвиняванията за неизплатени налози и корупционни схеми. Редуваха се безводия и наводнения. Непрекъснат трус. Прякото следствие от всичко това – нито една промяна, нито една смяна. Не се реши нито един от проблемите, които бяха на дневен ред по време на предизборната акция през 2017 година – обществените системи и пенсиите, опазването на здравето, околната среда. “

Това съобщи зам.-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Крум Зарков пред Дарик радио.

В качеството си на определен депутат от област Русе Зарков напомни, че преди четири години главен проблем там е бил и продължава да бъде пътят до Велико Търново, със „ смъртоносната права “ Русе - Бяла. „ Преди четири години проблем в Русе беше и въздухът и замърсяването – в този момент продължава да е същият “, продължи социалистът.

„ Страшно доста изгубено време за България, за жалост “, заключи той.

Зарков направи равносметка за миналия мандат на Народното събрание, че 28 пъти с съображение ПГ на левицата е подкрепила несъгласие на президента, наложено по разнообразни законопроекти.

По думите му законодателният ни модел е изцяло изопачен: „ Всеки, който огледа дистанцирано метода, по който се законотвори, методът, по който влизат ремонти, които не са обсъждани; методът, по който се оферират неща сред първо и второ четене без общо с философията на законопроекта; методът, по който се крият разпореждания в преходните и заключителни такива; самият факт, че министър-председателят не се явява в Народното събрание по основни въпроси, че над 60 въпроса са били връщани от председателството на Народното събрание. Последните четири години конституционната рамка на страната беше в допълнение изкривена. Парламентът, вместо да бъде място за същински спор, се трансформира в един орган, който подпечатваше постоянно противоречащи си решения, които бяха задавани от изпълнителната власт “, сподели Зарков.

Депутатът посочи, че изпълнителната власт постоянно се е криела зад обособени депутати, вносители на съответната концепция на правилото „ проба-грешка “ – в случай че мине, мине.

По тематиката за имунизациите в България и съветската ваксина „ Спутник V “, за която Българска социалистическа партия внесе в Народното събрание предложение да бъде доставяна у нас, Зарков разяснява, че има въпроси, по които съдействието с Русия е неизбежно. Такъв е въпросът за имунизациите, защото европейските контрагенти не съумяват да захранят с задоволително количество от тези, с които са подписани контракти. „ Сигурен съм, че и на Европейско равнище ще бъдат подписани контракти сред европейски страни и създадената в Русия ваксина, която е потвърдено ефикасна. Не бива да се лишаваме от нито една опция, става дума за здравето на българските жители “. Зарков акцентира, че имунизационният проект на държавното управление и осъществяването му са безредни – основаването на следващ щаб, проекти, установяване на групи, по-късно решение да няма групи, а вместо това – хората да отидат свободно да се имунизират. И в последна сметка имунизациите са се изчерпали.

" Успехите в ръководството на рецесията към ковид се дължат най-много на виновното поведение на хората ", счита Зарков. Той уточни още, че не би трябвало ограниченията да се отпускат или стягат по политически аргументи, тъй като те постоянно ще срещат утвърждение и отрицание. Зарков счита, че е необходим явен сюжет, който да бъде пояснен авансово от ръководещите, с цел да няма безпорядък в ръководството на рецесията. Неизбежно е да има някои потърпевши публични групи от въведените ограничения, само че това да бъде в изгода добруването на болшинството, разяснява депутатът.
Относно идните избори, социалистът обърна внимание, че за жалост гласуването в България постоянно е обвързвано с уплах – за работното място, да вземем за пример. Сега, към „ естествения уплах “, се прибавя и здравето.

„ Мисля, че хората ще преодолеят страха. Има публично отменяне на модела на ръководство. Надявам се хората всеобщо да гласоподават. България ще бъде изправена пред избора – или държавно управление към Българска социалистическа партия, или към ГЕРБ “, уточни Зарков и подчертава, че при съществуване на предпочитание за смяна на този модел, би трябвало да се откри и съгласие сред обединенията, които ще го отхвърлят, след изборите.

" Ще заложим на това да кажем нашите други възможности, нашите оферти за смяна. Ние сме за ръководство с доста повече бистрота и за решения, които ще доведат до по-солидарно общество. Надявам се хората да прочетат залога и да гласоподават всеобщо “, заключи Зарков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР