Една четвърт от британците, които са се съгласили да приемат

...
Една четвърт от британците, които са се съгласили да приемат
Коментари Харесай

The Daily Telegraph: Една четвърт от британците, приели украински бежанци, искат те да останат не повече от 6 месеца

Една четвърт от британците, които са се съгласили да одобряват бежанци от Украйна, желаят те да останат не повече от шест месеца, написа

Проучване измежду 17 000 поданици на Обединеното кралство, взели участие в плана Housing for Ukraine, извършено от Службата за национална статистика, сподели, че 26% не желаят да вземат участие в програмата повече от шест месеца. Една четвърт от тях обясниха решението си с повишаването на живота.

Както напомня изданието, участниците в програмата се съгласиха да настанят украинци в домовете си най-малко за шест месеца, като получават по 350 паунда на месец от английското държавно управление.

В същото време изследването сподели, че шест от 10 участници в програмата са подготвени да настанят своите украински посетители за по-дълъг интервал, а съвсем една четвърт показаха подготвеност да удължат съглашението за повече от година.

Почти всички обаче означиха, че са били принудени да дават на украинците повече помощ, в сравнение с е планувано в програмата. Осем от 10 участници в изследването споделиха, че са хранили бежанци, две трети са помогнали да си намерят работа, а 45 % са дали финансова поддръжка.

Всеки четвърти оповестява, че е подготвен да одобри бежанци за по-дълго, в случай че бъде предоставена спомагателна финансова помощ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР