Една атрактивна дама наруши протокола във ВИП-ложата по време на

...
Една атрактивна дама наруши протокола във ВИП-ложата по време на
Коментари Харесай

Коя е Колинда Грабар-Китарович – президентът с футболна фланелка

Една атрактивна дама наруши протокола във ВИП-ложата по време на четвъртфинала на Световното състезание Русия – Хърватия в Сочи.

Хърватският президент Колинда Грабар-Китарович беше облечена със сако и панталон, само че с фланелка на националния тим, и беше в компанията на съветския министър председател Дмитри Медведев и шефът на ФИФА Джани Инфантино.

След успеха на „ ватрените “ с дузпи Грабар-Китарович нахлу в съблекалнята и поздрави селекционера Златко Далич и футболистите, които не пропуснаха да си създадат фотоси с нея.

Президентът изгледа и успеха на своите сънародници над Дания, също с наказателни удари, само че тогава беше измежду почитателите в Нижни Новгород.

„ Исках да покажа, че съм ентусиаст като всички останали и съм подготвена да поддържам тима измежду елементарните фенове. Предпочитам да го върша с фланелка на отбора, а не във ВИП-а, където би трябвало да съблюдавам дрескод “, призна Колинда в обществените мрежи.

Коя е Грабар-Китарович? Тя е родена на 29 април 1968 година в село Лубарска, покрай Риека. От дребна минавала за мъжко момиче, което се увлича дружно с момчетата по лова и футбола.

На 17 години печели стипендия и отпътува за Съединените щати, с цел да учи британски език. След завръщането си записва университета в Загреб и става магистър по интернационалните връзки и бакалавър по британски и испански език и литература.

Колинда стартира политическата си кариера през 1992 година в „ Хърватска демократична общественост “. По това време е още в университета, където се среща и с бъдещия си брачен партньор, с който имат наследник и щерка. На 24 години ефектната русокоска е назначена за консултант по интернационалното съдействие в Министерството на науката и технологиите, а по-късно става консултант в Министерството на външните работи. През ноември 2003 година влиза в Парламента, само че единствено месец по-късно става министър по въпросите на европейската интеграция. През 2008-а Грабар-Китарович става дипломат на Хърватия в Съединените щати. А през 2011 година заема длъжността зам.-генерален секретар на НАТО по въпросите на евроатлантическата дипломация и въпросите на сигурността.

На президентските избори в края на 2014 година тя се явява като претендент от партията „ Хърватска демократична общественост “ и стига до балотаж против настоящия президент Иво Йосипович. На 11 януари 2015-а Колинда печели във втория кръг с 50,42 % от гласовете, с цел да стане първата жена президент в историята на страната.

Грабар-Китарович е известна със спортните си пристрастия. Освен футболните национали тя поддържаше и хандбалистите на Хърватия на Европейското състезание през 2016-а в Полша, както и тима по водна топка. Политическите ѝ съперници я подлагат на критика, че не дава отговор на ситуацията ѝ на президент да нахлува след мач в съблекалня с полуголи мъже и дефинират нейното държание като популистко.

Колинда сигурно ще поддържа Хърватия в сряда на полуфинала против Англия в Москва. Единственият въпрос е дали ще го направи измежду навиячите, или още веднъж ще я забележим в формалната ложа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР