Една 90-годишна мистерия може би скоро ще бъде разбулена. Екип

...
Една 90-годишна мистерия може би скоро ще бъде разбулена. Екип
Коментари Харесай

Изследователи твърдят, че са открили останките от самолета на Амелия Еърхарт

Една 90-годишна тайнственост може би скоро ще бъде разбулена. Екип от откриватели твърди, че е разкрил останките от самолета на Амелия Еърхарт.

Първата жена водач, направила независим полет над Атлантическия океан, изчезва през 1937 година, а събитията и до през днешния ден будят доста въпроси. Как и за какво Еърхарт по този начин и не се приземява, е въпрос, който от десетилетия няма отговор, а издирването ѝ се трансформира в най-мащабната за времето си избавителна интервенция.

39-годишната Амелия излетява от Папуа Нова Гвинея, в опит да направи околосветска обиколка. Малко преди да доближи крайната точка, Еърхарт подава сигнал, че няма гориво и ще кацне спешно, с цел да презареди, след което изчезва от радарите.

Екипът на компанията " Дийп Сий Вижън " се е натъкнал на остатъци, отговарящи на описанието на нейния аероплан. Те са ситуирани на 5000 метра дълбочина, в центъра на Тихия океан. Ако се окажат от самолета на Амелия Еърхарт, историята на наричаната " най-любимия липсващ човек в Съединените щати " най-сетне може да получи своя свършек.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР