Едмонд Назарян взе бронз на европейското по борба, класически стил

...
Едмонд Назарян взе бронз на европейското по борба, класически стил
Коментари Харесай

Едмонд Назарян с първи медал за България от Европейското

Едмонд Назарян взе бронз на европейското по битка, типичен жанр в Букурещ, Румъния. В дребния край при 63-килограмовите първенецът от по-долната категория се наложи над французина Стефан Клемент с 1:1. Българинът, който качи три кг, с цел да се състезава в тази категория, завоюва против френския си противник с помощта на сполучлива отбрана и аршин при тъждество в точките – тъй като срещата им завърши при резултат 1:1.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Edmond Nazaryan (@edmond_nazaryan)

Шампион в категорията стана азерът Мурад Мамадов, втори в света, който на финала победи украинеца Олександър Хрустин с 2:1. Именно от Хрустин загуби Назарян в полуфиналите. Сега на Едмонд му следва да смъква от тежестта си, с цел да взе участие в категория до 60 кг на идните олимпийски квалификации в Баку и Истанбул.

Другият ни представител в дребния край Стефан Григоров падна с 0:8 от арменеца Манвел Хачатрян и остана пети в категория до 55 кг. Златото при най-леките завоюва молдовецът Артьом Делеану, който тушира Рашад Мамадов (Азербайджан). Днес за бронза ще излезе Айк Мнацаканян (82).

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР