Еджзаджъбашъ спечели Световното клубно първенство по волейбол за жени, което

...
Еджзаджъбашъ спечели Световното клубно първенство по волейбол за жени, което
Коментари Харесай

Еджзаджъбашъ спечели Световно клубно първенство по волейбол за жени

Еджзаджъбашъ завоюва Световното клубно състезание по волейбол за дами, което се организира в Ханчжоу, Китай. В истанбулския край в шампионата Еджзаджъбашъ се наложи трагично с 3:2 (19:25, 25:23, 25:23, 23:25, 15:9) против Вакъфбанк.
Прочетете още
Вакъфбанк поведе в резултата след 25:19, само че по-късно Еджзаджъбашъ се върна в дуела след 25:23 в идващите две елементи и поврат в срещата.

В тайбрека Еджзаджъбашъ поведе с 8:5 и 12:7, с цел да се стигне до крайното 15:9 след повече от два часа и половина игра.

Най-резултатна за победителките стана сръбската капитанка Тияна Бошкович с 27 точки. Нейната съотборничка Ханде Баладин добави още 20 точки.

За Вакъфбанк с 33 точки завърши американката Джордън Томпсън.

Еджзаджъбашъ завоюва Световното клубно състезание за общо трети път в историята си. Предишните триумфи на тима от Истанбул в конкуренцията бяха през 2015 и 2016 година.

Само преди 15 дни волейболният първенец Марица игра срещу Еджзаджъбашъ в Шампионска лига. Двата отбора бяха за втора поредна година в една група в групите на най-силния европейски клубен шампионат. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР