Edisson купи от Gas Natural Fenosa договор за доставка на

...
Edisson купи от Gas Natural Fenosa договор за доставка на
Коментари Харесай

Edisson купи от Gas Natural Fenosa за 30 млн. евро договор за доставка на 1 млрд. куб м газ от находището Шах Дениз


Edisson купи от Gas Natural Fenosa контракт за доставка на 1 милиарда куб м газ от азербайджанското находище Шах Дениз против сумата от 30 млн. евро, излиза наяве от известие на италианската компания от сряда. Договорът в частност е за доставка от втория стадий от газовото находище.

Първоначалната вноска е за сумата от 10 млн. евро, а останалите 20 млн. евро компанията ще стартира да заплаща от 2021 г-, след първата доставка на газ за Италия по Трансадриатическия газопровод (TAP), излиза наяве от известието.

Затварянето на договорката се чака да стане в интервала декември 2017 – март 2018 година Предстои договорката да бъде утвърдена от европейските управляващи.
Два дни по-рано, на 16 октомври Edison закупи от Gas Natural Fenosa100 % от акциите от дъщерната й компания Gas Natural Vendita Italia (GNVI), която реализира продажба на газ и електрическа енергия в Италия. Стойността на договорката е 192,8 млн. евро.

В рамките на създаването на втори стадий от газопровода „ Шах Дениз “ се правят действия на всички морски сектори, а също и на сушата. Стойността на създаването на втори стадий от „ Шах Дениз “ се прави оценка на сумата от 25 милиарда евро.

Втори стадий от " Шах Дениз " включва още и строителството на две морски платформи, реализиране на сондирания на 26 кладенеца, продължение с 500 км на подводните газопроводи на дълбочина от 550 м, разширение на Сангачалския терминал, разширение на Южнокавказкия газопровод и строителството на газопроводи с дължина от общо 4 хиляди км за реализиране на преноса на азербайджански газ за Европа.

Двата газопровода TAP и TANAP като част от Южния газов кулоар, съгласно формалната информация се построяват по график.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР