Единственото нещо, което искам е честно и обективно разследване, което

...
Единственото нещо, което искам е честно и обективно разследване, което
Коментари Харесай

Местан: Няма да поема чужд грях, ще съдя прокуратурата за клевета

Единственото нещо, което желая е почтено и обективно следствие, което да откри истината за злополуката и на тази основа да се дефинира отговорността.
Това сподели Лютви Местан на конференция в Кърджали 13 дни след злополуката с негово присъединяване, при която почина 6-месечно бебе, предава БГНЕС.
Лидерът на ДОСТ сподели, че надълбоко страда за гибелта на дребното момиченце, само че изрично съобщи, че няма да поеме върху себе си непознат грях и непозната виновност.
" До през днешния ден избрах мълчанието като израз на съпреживяване на голямата тъга на родителите, роднините и околните на починалото бебе. Аз или трябваше да мълча, или да кажа истини за отговорността на бащата, лидер на БМВ-то, което удари колата, която управлявах. Но аз знам, че няма по-страшна истина от тази, която те прави отговорен за гибелта на личното ти дете. Затова мълчах. Лъжите обаче набраха такава скорост под специфичния контрол на прокуратурата, че не мога да стана съизвършител в добре плануван сюжет за създаване на облика на злодея, палач на дете, единствено тъй като това би обслужило някои политически ползи предвид на статута ми на ръководител на партия ДОСТ ", съобщи Лютви Местан.
Политикът уточни, че прокуратурата е повдигнала обвиняване против него още на втория ден след злополуката, само че към момента няма такова против другия лидер. Според Местан се провеждали разпити на разнообразни очевидци в кавички, които пристигнали на мястото на произшествието час след злополуката, само че единствените директни очевидци, които били в колата след политика, към момента не били разпитани.
Местан изрично отхвърли обвиняванията, че не е оказал помощ на фамилията в другата кола. Той твърди, че отишъл при тях незабавно, откакто излязъл от безсъзнание, само че не можа да каже тъкмо след какъв брой време.
Лидерът на ДОСТ упрекна прокуратурата в злонамерени неистини и сподели, че ще си търси правата в съда. Той дефинира изявлението на представителя на основния прокурор Румяна Арнаудова за скандално и предумишлено, когато заяви, че от 2013 година до в този момент политикът има в действие 1 наказателно разпореждане, 1 акт и 13 фиша за превишена скорост.
Политикът съобщи, че няма нито едно нарушаване на пътя и с цел да го потвърди ще желае КАТ да му даде всички фишове и санкции от 2013 година насам. Според него нарушаванията на пътя, за които прокуратурата оповестява, са направени от други хора, карали колите на Движение за права и свободи. Ще заведа дело за квалифицирана клюка против прокуратурата, сподели още Местан.
Лидерът на ДОСТ заплати гаранция от 10 000 лева, само че получи назад шофьорската си брошура, а съдът подвигна наложената му възбрана да пътува в чужбина.
Роднините на умрялото при злополуката бебе оспорват изказванията на политика и упорстват за следствен опит. " Ще желаяме допустимо най-бързо да бъде извършен и следствен опит с присъединяване на двамата водачи ", разгласи Станимир Сталев, юрист на фамилията на починалото при злополуката бебе.
" Не знам каква е задачата на Лютви Местан, само че не е редно да се вършат каквито и да било изказвания ", сподели Сталев. Според него само способен да откри виновността за произшествието е проверяващият орган, написа " 24 часа ".
" Това ще стане ясно в един избран стадий, когато имаме събрани задоволително данни за целия случай. В момента е несериозно да се упреква който и да било ", безапелационен беше Сталев.
Той сподели още, че се организира лично редом следствие. Целта му била когато бъдат предявени материалите по делото да се реши дали ще имат спомагателни претенции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР