Единственото, което се очаква от вас днес е да спазите

...
Единственото, което се очаква от вас днес е да спазите
Коментари Харесай

Николай Денков: Колеги от ГЕРБ-СДС спазете дадената дума

Единственото, което се чака от вас през днешния ден е да спазите думата си и да осъществим обещаното към хората и към България . С такова послание по националната телевизия се обърна към " сътрудниците от ГЕРБ-СДС "   министър председателят в оставка акад. Николай Денков . Той подсети постигнатото съглашение преди девет месеца за взаимно ръководство при ротация сред Николай Денков и Мария Габриел и промяна на министри единствено при взаимно единодушие.

Имахме ясна сделка, аз съблюдавах обещанието си и на 6 март подадох оставка , отсече Николай Денков. Преговорите обаче посочили, че няма взаимно единодушие за промяна на министрите, по този начин може да остане първичния състав на държавно управление.
 ГЕРБ: Всичко свърши - отиваме на избори
ГЕРБ: Всичко свърши - отиваме на избори

Габриел се отдръпва като кандидат-премиер, ГЕРБ няма да договаря за кабинет с 2-ри мандат

Премиерът в оставка акад. Николай Денков прикани ГЕРБ вместо да хвърлят страната в безпорядък, да подпишат съглашението и да гласоподават държавно управление . " Колеги от ГЕРБ-СДС ваше е решението, ще се отменете ли от дадената дума, ще се откажете ли от съглашение за рeформи и ще хвърлите ли страната в поредност от избори? Единственото, което се чака през днешния ден е да спазите думата си и да осъществим своя дълг към хората и към България.

По думите му обещанията би трябвало да се съблюдават . Това е в основата на политиката, само че и в живота.

За да осъществим дълготрайните цели - влизане в Еврозоната и в Шенген по сухопътни граници се съгласихме, че държавното управление е със период 18 месеца докрая на 2024 година като в средата на интервала ще се ротират министър председателите, а министрите ще се сменят по взаимно единодушие.

" Нямаме взаимно единодушие за промяна на министрите. В хода на договарянията изработихме съглашение за промените в правосъдната система, регулаторите и службите. Готови сме да го подпишем ", акцентира министър председателят в оставка Николай Денков.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР