Единственото, което аз видях в аргументите за освобождаването на главния

...
Единственото, което аз видях в аргументите за освобождаването на главния
Коментари Харесай

Демерджиев за отстраняването на Петър Тодоров: Това е саморазправа със системата

„ Единственото, което аз видях в причините за освобождението на основния секретар на Министерство на вътрешните работи, е опит да се съобщи известно благовъзпитание на развиването на сюжета от записите, които изтекоха още преди съставянето на този кабинет. Тогава в общественото пространство се завъртя, че трябвало да се сменят основния секретар на Министерство на вътрешните работи, да се  сменят ръководителите на службите и да вършим избори с нашето Министерство на вътрешните работи. “


Това разяснява някогашният вътрешен министър Иван Демерджиев пред " Тази заран " по bTV, откакто сегашният уточни основния секретар на Министерство на вътрешните работи за виновен за гибелта на служители на реда и растежа на убийства в страната и изиска оставката му.

Демерджиев изясни, че в Министерство на вътрешните работи има механизми.
„ Те се погазват от сегашният министър редовно в последните два месеца. Има дирекция инспекторат, която ревизира избрани сигнали. Тя излиза да със умозаключение. Правят се сложни инспекции и тогава на база на тези инспекции се вършат изводи кой носи отговорност за едно или за друго деяние. Аз тук ще запитвам министъра на вътрешните работи кой следи за хора от контингента на Ангел Христов, който се е намерил в България, дали това не е ГДБОП и дали точно ГДБОП не дава отговор да се открият тези лица “, сподели още той.
По думите му това, което следим, е невиждана чистка.

„ Това е една разпра със системата от човек, който излиза от нея и единствените претекстове, които аз виждам, че това няма да е разпра единствено с основния секретар, тя ще продължи. Той беше шеф на една от главните служби в Министерство на вътрешните работи, която дава отговор за редица проблеми, посочени в тези претекстове. Той твърдеше, че като чиновник от Министерство на вътрешните работи в действителност ще резервира системата и ще развие това което се е случило системата “, съобщи Демерджиев.
 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР