Единственото жилище да не може да бъде продадено от съдебен

...
Единственото жилище да не може да бъде продадено от съдебен
Коментари Харесай

Единственото жилище да бъде защитено от ЧСИ

Единственото жилище да не може да бъде продадено от правосъден реализатор даже когато е ипотекирано до привършване на делото на длъжника най-малко на първа инстанция.

Това е едно от предложенията за промени в Гражданския процесуален кодекс (ГПК), които омбудсманът поддържа и които ще бъдат гледани през днешния ден на второ четене в правната комисия в Народното събрание.

„ Като омбудсман поддържам да се даде глътка въздух на длъжника, даже и в случаите на ипотекирано само жилище, като се резервира несеквестируемостта му (да не може да се продаде), най-малко до приключването на делото на първа инстанция. Т.е. по принцип, когато длъжникът се съгласи самичък да ипотекира единственото жилище, то няма отбрана и по отношение на него може да се прави наложително осъществяване, само че в този случай, защото производството може да завърши доста бързо, считам, че е добре да се даде опция най-малко до привършване на първоинстанционното произвеждане да не се позволява наложително то осъществяване “, е позицията на омбудсмана доцент Диана Ковачева.

 Предложеното от омбудсмана е в сходство със мнението на един от генералните юристи към Съда на Европейски Съюз от октомври тази година и непрекъснатата процедура на съда на Европейски Съюз, тъй че нашето гледище е да се одобри нашият вид.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР