Единственото и най-добро решение е всички страни да седнат на

...
Единственото и най-добро решение е всички страни да седнат на
Коментари Харесай

Responsible Statecraft: Единственото и най-добро решение е всички страни да седнат на масата за преговори, преди Украйна да бъде унищожена

Единственото и най-хубаво решение е всички страни да седнат на масата за договаряния, преди Украйна да бъде унищожена, написа.

„ Противно на първичните прогнози, Киев в никакъв случай не е паднал, само че страната през днешния ден остава въвлечена в спор. Фронтовата линия е в югоизточния район на страната, като оспорваните зони са съсредоточени значително върху рускоезичния Донбас и пристанищните градове към Черно море.

Руският президент Владимир Путин, откакто дни преди нахлуването призна окупираните от Русия територии Донецк и Луганск за самостоятелни, през цялото време разгласи войната за „ специфична военна интервенция “ за „ демилитаризиране и денацифициране “ на Украйна. Неговите цели обаче се редуваха сред екзистенциални - слагане на цяла Украйна под въздействието на Русия - и стратегически - предявяване на искания единствено към тези рускоезични области в източната и южната част на страната.

Именно в последното Русия е доста по-успешна. И въпреки всичко след две зими на брутални борби и стотици хиляди жертви от двете страни, към края на 2023 година Русия предявява искания единствено към 18% от територията на Украйна, в съпоставяне със 7% в навечерието на войната и 27% в седмици след нашествието.

Междувременно хазната на Запада беше отворена — и, както някои споделят, източена — с цел да помогне на държавното управление на Украйна, водено от президента Володимир Зеленски, да се отбрани от Москва.

Независимо от това военните сили на Украйна са изцяло изчерпани, защото се конкурират с доста по-ресурсовата и гъсто обитаема Русия. Докато военната акция на Украйна съумя да се възползва от съветските тактически неточности през първата година, нейната по този начин провъзгласявана контраатака през 2023 година не съумя да обезпечи нужния подтик освен за освобождение на страната от съветската окупация, само че и за слагане на Киев в най-хубавата позиция позиция за апел за условия.

Ако не друго, както показват специалистите от Института Куинси Анатол Ливен и Джордж Бийби в новото си обобщение, „ в този момент има дребна реалистична вероятност за по-нататъшни украински териториални придобивки на бойното поле и има забележителен риск Украйна да изтощи своята работна мощ и муниции и да се сложи отворена за опустошителна съветска контраофанзива.

Единственото и най-хубаво решение, споделят те, е всички страни да седнат на масата за договаряния, преди Украйна да бъде унищожена.

Разказът за войната - по какъв начин е почнала, къде е през днешния ден - е добре документиран. На втората годишнина от пълномащабното навлизане на Русия RS счита, че може да е поучително да се прегледат числата - оръжия, помощ, анкети, население и други, които илюстрират цената и контурите на спора за 24 месеца и броене ”, написа още изданието.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР