Единствено за имотите в местност Червенка в землището на Черноморец

...
Единствено за имотите в местност Червенка в землището на Черноморец
Коментари Харесай

Тагарев: Управлението на имотите в местност Червенка с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната може да бъде отнето

Единствено за парцелите в околност Червенка в землището на Черноморец с отпаднала нужда за Министерството на защитата (МО) могат да бъдат подхванати дейности по лишаване на ръководството от ведомството. Това сподели министърът на защитата в оставка Тодор Тагарев в границите на днешния парламентарен надзор.

Министърът отговори на въпрос на народните представители от ГЕРБ-СДС Андрей Рунчев и Галя Василева, по отношение на искане от предприемчив комитет за възобновяване на собствеността на наследниците на парцелите в някогашните военни поделения в местностите Акра, Таласакра и Червенка, град Черноморец, оповестява Българска телеграфна агенция.

На територията на местностите Акра и Таласакра попадат два парцела, които не са с отпаднала нужда за МО. Министърът изясни, че те са предопределени за директно реализиране на защитата на страната. На територията на околност Червенка МО ръководи от името на страната пет парцела обществена държавна и два частна държавна благосъстоятелност. Същите са с отпаднала нужда за министерството, добави министърът. По думите му парцелите, намиращи се в местностите Акра и Таласакра, не са с отпаднала нужда.

Министърът изясни още, че парцелите с отпаднала нужда в ръководство на МО, намиращи се в околност Червенка, не могат да бъдат включени в Държавния аграрен фонд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР