Единствено ръководството на електроцентралата присъстваше в залата, където трябваше да

...
Единствено ръководството на електроцентралата присъстваше в залата, където трябваше да
Коментари Харесай

Синдикати и протестиращи не отидоха на срещата с енергийния министър, искат оставката му /обновена/

Единствено управлението на електроцентралата присъстваше в залата, където трябваше да се организира срещата. С Радев е и неговият заместител Красимир Ненов.

Енергийният министър посочи, че е желал да направи срещата в самия Топлоелектрическа централа, с цел да поговори с протестиращите на мястото, където работят. Той добави, че не се отхвърля от желанието си да беседва с протестиращите и се насочи към сектора от автомагистрала " Тракия ", който е блокиран към този момент над 24 часа.

 

Миньорите и енергетиците стачкуват против вчерашното решение на държавното управление да одобри проекта за обективен преход за Стара Загора, Кюстендил и Перник. Предвидено е въглищните централи да работят до 2038 година, а всеки чиновник, който желае да напусне, може да получи 36 месечни заплати като обезщетение.

Премиерът Николай Денков пък е поканил протестиращи и синдикати на следващия ден в Министерския съвет, с цел да обсъдят настояванията на миньорите и енергетиците. Президентът на КНСБ Пламен Димитров обаче сподели, че такава среща няма да има смисъл, в случай че България изпрати през днешния ден в Брюксел трите проекта за обективен преход.

 

" Няма преговаряне, напряко оставка. Колко пъти преговаряме - единствено неистини и измами. Да си подаде оставката пред нас министърът. Искането е единствено за оставка, към този момент договарянията не стоят на дневен ред ", сподели един от протестиращите пред БНР.

 

Друг от събралите се на автомагистралата добави, че не желаят обещания, а действителни резултати и някой да стои зад тях с името си.

Все още не се знае дали синдикатите и протестиращите ще откликнат на поканата на премиера Николай Денков за среща на следващия ден в Министерския съвет. По-рано през днешния ден президентът на КНСБ Пламен Димитров разгласи, че сходна среща ще е непотребна, в случай че държавното управление изпрати през днешния ден в Европейската комисия проектите за обективен преход за Стара Загора, Кюстендил и Перник, които бяха признати в петък от кабинета.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР