Единствено Главчев каза, че няма противоконституционност длъжността му да бъде

...
Единствено Главчев каза, че няма противоконституционност длъжността му да бъде
Коментари Харесай

Стояна Георгиева: Това служебно правителство няма как да действа извън контрола на Пеевски и Борисов

Единствено Главчев сподели, че няма противоконституционност длъжността му да бъде включена в листата с евентуални служебни министър председатели, както и че би се съгласил на тази отговорност. Само той и ръководителят на Народно събрание бяха на практика вероятните претенденти. Той има политическо минало, допускам, че ще резервира някои от сегашните министри. Поне двама, един от които е. Това съобщи преподавателят по конституционно право Наталия Киселова в ефира на бТВ.

Мирослав Севлиевски, някогашен министър на енергетиката, счита, че триумфът на служебното държавно управление се прави оценка по триумфа на изборите: „ Видяхме доста храбри хора, които се наеха да станат министри без ден политически опит. Много хора си мислят, че политиката е лесна работа, само че в действителност не е. ”

Журналистът Стояна Георгиева акцентира: „ Дори да бъде отхвърлен от поста, ясно е, че Министерство на вътрешните работи, ДАНС и други основни органи ще останат под контрола на Борисов и Пеевски. За това приказва и акцията в „ Митници ”. Ключов орган като Агенция „ Митници ” е изчистен от кадър на ПП-ДБ. На Главчев и финансовия му министър няма да се постанова да правят тази мръсна работа. Другите са МЕУ и „ Информационно обслужване ”.

„ Ако няма почтени избори, българчетата бягат в чужбина и демографията мре ”, безапелационен е Севлиевски.

Киселова разяснява и невалидните бюлетини на изборите: „ Всеки 15-ти гласът му отива в небитието. Какво може да се направи? Тези, които желаят почтен избор, през днешния ден би трябвало да бъдат доста сериозни към претендентите за министри в Министерство на вътрешните работи и МЕУ. Не би трябвало да се подценяват и членовете на СИК. ”

На въпрос кой ще носи политическа отговорност за служебното държавно управление, Севлиевски е безапелационен: „ Хората ще държат виновни тези, на които им знаят най-добре имената. Това ще са Радев, Пеевски,. ”

„ Това служебно държавно управление няма по какъв начин да работи отвън контрола на Пеевски и Борисов ”, безапелационна е Стояна Георгиева.

Киселова счита, че основният секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев ще влезе в политиката.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР