Единственият вариант имотът от 82 дка на Гребната база да

...
Единственият вариант имотът от 82 дка на Гребната база да
Коментари Харесай

Зико: Паркът от 81 дка може само да бъде купен от Общината, всичко друго е национализация

Единственият вид парцелът от 82 дка на Гребната база да бъде добит от Община Пловдив е тя да го откупи от частния притежател „ Тея Инвест ”. Това е посочил правният разбор, който бе предоставен от градските управляващи за придобиването на парцела и бе представен от кмета Здравко Димитров. По думите му всичко друго би било национализация.
Прочетете още
„ Собствениците на парцела демонстрират схващане и са подготвени да го продадат. Всичко друго, което се приказва е популизъм. И то се приказва от човек, който е ръководител на комисията по устройство на територията. В момента, в случай че притежателят желае може да загради целия парцел и да стартира да строи Дисниленд. Това му го разрешава законът ”, съобщи Зико.

На днешната сесия се гледат четири оферти, свързани с въпросния парцел. Едно от гражданската локална самодейност, едно от община Пловдив и други две от „ Съюз за Пловдив ” и „ Демократична България ”. Предложенията са свързани с това парцелът да бъде върнат в активите на община Пловдив, като се образува и комисия от общински съветници, представители на община Пловдив и цивилен сдружения, които да вземат участие в договарянията. Те ще започват, когато бъдат подготвени пазарните оценки, които сега се изготвят.

Главният проектант Димитър Ахрянов съобщи, че в предходния Общ устойствен проект парцелът е бил за озеленяване, само че с решение от 2015 година общинският съвет прави отчасти изменение на Общ устройствен план и го трансформира на зона за спорт и атракции. Едно от предложенията е на Демократична България е точно парцелът в Общия организационен проект да бъде върнат за озеленяване и по-късно той да бъде отчужден, съгласно администрацията, обаче това не е използвано. В залата на локалния парламент  има и представители на локалното гражданско съдружие „ За парка ”, които се изричат по проблема.

Очаквайте детайлности!



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР