Единственият учен, ходил някога на Луната, открил, че е алергичен

...
Единственият учен, ходил някога на Луната, открил, че е алергичен
Коментари Харесай

Куриоз! Единственият учен, ходил на Луната, е алергичен към нея

Единственият академик, ходил в миналото на Луната, разкрил, че е алергичен към нея . Астронавтът от Аполо 17 Харисън Х. Шмит, направил откритието при завръщането си в модула за кацане , до момента в който към момента бил на лунната повърхнина.

Шмит летял до Луната през декември 1972 година, когато била последната екипажна задача до спътника ни преди края на програмата Аполо. Докато бил на повърхността, геологът прекарал времето си в събиране на проби от скали към долината Taurus-Littrow, покрай „ Морето на спокойствието “. Когато свалил костюма си към този момент в сигурност в модула за кацане, кожата му влезнала в контакт с лунния прахуляк , който бил разпилян из кабината.

The Only Scientist To Walk On The Moon Found Out He Was Allergic To It
— michael steven (@michael59641201)

„ Първият път, когато помирисах праха, получих алергична реакция, вътрешността на носа ми се поду, гласът ми звучеше друго “, сподели Шмит по време на галактическия фестивал Starmus през 2019 година, оповестява Telegraph. „ Но последователно подуването спадна и след четвъртото поемане на лунен прахуляк, нямах никакви признаци. "

Той не бил единственият човек, който получил алергична реакция към праха на Луната. Шмит описа на конференцията, че различен член на екипажа, до момента в който изваждал костюмите от командния модул се наложило да спре работа заради мощната реакцията, която получил. Според Шмит това може да се окаже проблем при бъдещи задачи.

„ Трябва да знаем дали хората, които ще пътуват биха имали алергична реакция, защото до момента в който са на Луната ще бъдат хронично изложени на луненния прахуляк “, сподели той. „ Моето предложение е в никакъв случай да не бъдат излагани на лунен прахуляк, за което има доста инженерни решения. “

Apollo 17 astronaut Harrison Schmitt was allergic to moon dust.

(pls follow for more such facts)
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР