Единственият син на първата дама Десислава Радева вече е започнал

...
Единственият син на първата дама Десислава Радева вече е започнал
Коментари Харесай

Синът на Ген. Деси с 56 бона заплата (СНИМКИ)

Единственият наследник на първата дама Десислава Радева към този момент е почнал работа в Америка. Страхил Свиленски, чийто татко е депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски, практикува като треньор по волейбол на женския отбор на университета „ Маунт Мърси “ в щата Айова, където преди няколко месеца се дипломира.

Макар да приключи Бизнес администрация, синът на президентшата към този момент очевидно е решил да се развива в областта на спорта. Той е дълготраен волейболист, един от най-хубавите в „ Левски “, а след това и в мъжкия тим на университета. По време на следването си там е почетен с две влиятелни награди, една от които за „ Спортист на годината “. Според данните, поместени във визитката му на уеб страницата на влиятелния американски ВУЗ, той е асистент-треньор и се занимава със студентските въпроси, касаещи тима.

Възнаграждението, което получава, не е по никакъв начин малко. Проверка на заплатите, които треньорите в „ Маунт Мърси “ вземат, демонстрира, че те доближават до 34 хиляди $ годишно, което се равнява на 56 хиляди български лв.. Миналата година Страхил даде изявление за студентския вестник на университета, в което показа, че бъдещите му проекти включват магистратура и още най-малко година-две дейна игра като волейболист, само че в Европа. Очевидно проектите му са се изменили и той е предпочел за момента да остави образованието на назад във времето и да остане в Страната на неограничените благоприятни условия, където обитава към този момент повече от 4 години и е привикнал с ситуацията.

Това не е първата работа в професионалната биография на Страхил. Още като възпитаник в XII клас в Испанската гимназия в София той е назначен като техническа поддръжка във филиала на известна софтуерна компания в столицата, където изкарва година и 1 месец стаж, преди да замине да следва в Америка. По думи на сина на Десислава Радева това се случва сред 2015 и 2016 година, а отговорностите му в влиятелната компания са били да откликва на позвънявания и имейли на клиенти на британски и испански език и да отстранява механически повреди. След като отпътува за Америка обаче, Страхил не загатва да е работил каквото и да било, сочи персоналното му СV. За скъпата му прехрана като студент в чужбина се грижеха родителите му. По време на късите ваканции, в които той се прибираше в България, е бил засичан дружно с татко си Георги точно във филиали на компании за парични преводи в чужбина.

Заради пандемията от Ковид-19 Съни, както го назовава на галено майка му Десислава, не съумя да получи дипломата си за бакалавър на обичайна за университета му публична гала, на която всекидневно участват всички родители на студентите. Събитието се организира онлайн, поради суровите ограничения за отбрана от болестта в Америка. Преди месеци обаче се заприказва, че въпреки всичко Ген. Деси е пътувала оттатък Океана, с цел да го види, като самата тя нито удостовери, нито пък отхвърли тази информация.

Страхил бе един от най-хубавите играчи в тима на университета

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР