Единственият шанс за управление на ГЕРБ с ДБ и ПП

...
Единственият шанс за управление на ГЕРБ с ДБ и ПП
Коментари Харесай

ПП с няколко условия към ГЕРБ, за да има общо управление

Единственият късмет за ръководство на ГЕРБ с Демократична България и Политическа партия е, в случай че ГЕРБ изпълнят три-четири условия - промяна на основния прокурор, нова антикорупционна комисия, промяна на всички корумпирани фрагменти в държавната администрация. Това съобщи пред Българска национална телевизия депутатът от Политическа партия Александър Дунчев.

В срещата сред ГЕРБ и Политическа партия в Народното събрание ще вземат участие Десислава Атанасова, Кирил Петков и Асен Василев. Ще се разисква прекъсването на кражбите, корупцията и демонтирането на всички порочни практики и схеми, от последните 20 години, посочи Дунчев.

По думите му Политическа партия към този момент са понесли риск от партии с обречено минало и зависимости от мафията.

" Падна ни държавното управление и загубихме първото място на изборите. За горите имахме проблем с Българска социалистическа партия, когато те покровителстваха корупционните схеми на ГЕРБ. Основно, когато атакувахме " Капитан Андреево ", където ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ реагираха доста язвително "

Александър Дунчев разяснява, че Политическа партия и Демократична България не могат да ръководят независимо, по тази причина единствената им политическа алтернатива е да кажат кои са изискванията, при които могат да работят с всеки. По думите му не е нужно Политическа партия да са в ръководството:

" Ние ще поддържаме ГЕРБ, както направихме за еврото, както направихме за оръжията за Украйна. Готови сме подкрепим ГЕРБ, даже и Българска социалистическа партия, който и да е било, стига да има ограничения, които вземат решение проблемите на хората. Има няколко индивида от нашата партия, които жадуват за власт и постове, само че множеството сътрудници в Политическа партия и Демократична България са там поради хората и ние го демонстрираме всеки ден ".

Дунчев съобщи, че Политическа партия са изрично за модернизирането на Българската войска и покупката на нови самолети Ф-16, само че изясни, че част от сътрудниците му са дали своят вот срещу, тъй като желаят да видят първата партида. Дунчев съобщи, че няма проблем да работи с хора, които поставят същински решения на масата.

" Хваля Иван Иванов от Българска социалистическа партия (бившият аграрни министър - б.р), който сега ме съди за 30 000 лв., по тази причина, че го упрекнах, че крие политическите кадрови чистки в горите. Хваля го за това, че одобри част от политиките, които ние предложихме в Народно събрание, които бяха гласувани срещу в това число от мои сътрудници в " Промяната " - електронни търгове, ограничение на схемите с нагласените търгове и други ".

В събота стана ясно, че представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната “ във вторник, 8 ноември, от 10:00 часа в постройката на Народното събрание.

Информацията за срещата удостовери в съботана конференция водачът на ГЕРББойко Борисови добави, че диалогът ще е на експертно равнище.

Основните точки ще са свързани със обществената политика, финансите и енергетиката. Бойко Борисов добави, че е дал инструкции да се търсят пресечни точки и решения, които могат да бъдат гласувани в Народното събрание.

За срещата беше обявено още сутринта от президента (2012-2017)Росен Плевнелиев. " Започваме да си приказваме. Контактната група няма да участва там, само че двете политически партии стартират да си приказват, което ние намираме за извънредно положително ", съобщи Плевнелиев.

" Контактната група стартира да реализира резултати. Декларацията, която ние с доктор Паси изготвихме и внесохме при ръководителя на Народното събрание, към този момент реализира единодушие. Видяхме единодушие по F-16, по еврозоната ", добави още Плевнелиев.

“Ние с господин Паси сме реалисти. Не желаеме следващата неустойчивост, нови избори. Искахме да дадем всичко от себе си, с цел да може България да мине през сложните моменти, които ни чакат ”, разяснява президентът Росен Плевнелиев за избора му да се включи в контактната група.

“Една от аргументите да се захванем с това беше, че към този момент за трети път в последните 33 години, националният ни живот се дефинира от геополитиката ”, сподели от своя страна доктор Соломон Паси.

Росен Плевенелиев и някогашният министър на външните работи Соломон Паси бяха част от така наречен контактна група, която организира диалози с парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, „ Български напредък “ и Движение за права и свободи в опит да се откри консенсус в границите на 48-ото Народно заседание. Официални отводи за присъединяване в диалозите бяха изпратени от парламентарните групи на „ Продължаваме Промяната “, „ Демократична България “ и „ Българска социалистическа партия за България “.

След като Борисов удостовери новината за срещата, от „ Продължаваме Промяната “ изпратиха до медиитепозиция, в която декларират публично, че ще се отзоват на поканата за диалог от ГЕРБ-СДС.

„ Веднага след изборите намерено декларирахме, че ще беседваме с всички политически партии по целите, залегнали в препоръчаните от „ Продължаваме Промяната ” 16 политики в интерес на хората. Ще се отзовем на поканата от ГЕРБ-СДС “, допълват от Политическа партия.

ГЕРБ-СДС ще бъдат представлявани от Десислава Атанасова, Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев. От „ Продължаваме Промяната “ ще вземат участие съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев, както и специалисти.

„ Подчертаваме, че това не е среща за поддръжка на мандат на ГЕРБ-СДС. Ще излъчим специалисти за разговор по политиките, които сме подготвени да подкрепим като градивна съпротива “, се показва в позицията на Политическа партия.

Десислава Атанасова от ГЕРБ разяснява във фейсбук профила си, че с Андрей Гюров - ръководител на парламентарната група на Политическа партия, авансово е конкретизирано, че срещата ще е открита за медиите от самото начало. Тя означи, че поканата за експертна среща към Политическа партия е направена от нея, в качеството ѝ на ръководител на парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР