Единственият шанс, който имаме е да продължим да спазваме мерките,

...
Единственият шанс, който имаме е да продължим да спазваме мерките,
Коментари Харесай

Красен Кралев: Единственият ни шанс е да спазваме предпазни мерки

" Единственият късмет, който имаме е да продължим да съблюдаваме ограниченията, без да изпадаме в крайности. Трябва да се научим да живеем по малко по-различен метод, тъй като този вирус ще продължи да е сред нас, ще продължи да лишава животи ". Това съобщи посредством включване в ефира на Нова телевизия изписаният от болница, само че към момента намиращ се под карантина състезателен министър, който е квалифициран доктор.
Той описа, че вдигнал температура и отишъл на тест, при което бил диагностициран си бързо положението му се влошило. " След 3 дни ме одобриха в болница " Св. Марина " във Варна с двустранна пневмония и остра дихателна непълнота. Следващите 12 дни ги прекарах в интензивното респираторно поделение. Бях на кислородотерапия към 10 дни, което е част от цялостното лекуване...Тежко го изкарах ", описа той.
Кралев показа усещания от героите на първа линия: " Това са експерти, всеотдайни хора, които прекарват по 12 часа на промяна, най-малко 4 часа са в защитни дрехи с шлемове, маски, гащеризони и им е тежко. Няма по какъв начин да има климатизация в пространствата, тъй като вирусът се популяризира извънредно бързо посредством климатичните системи. С голям риск за тяхното здраве, след 12 часа се прибират у дома с риск да са поели болестта и да я предадат на околните си. Изключително съм признателен и очарован от това, което видях там... Огромен почит към екипа, към всички лекари, сестри, санитари ".
Като доктор, Кралев посочи, че осведомен с заболяването и рисковете. " Субективното чувство е едно, само че това което се случва с организма – с изключение на пневмонията и хипоксията (недостиг на насищането на О2 в кръвта), вирусът визира и процеса на образуването на кръвни кафези и основава голям риск от образуването на тромби. Това е нещо, което не се вижда, само че е най-честото затруднение и причина за високата смъртност, уточни министърът и означи, че при съпътстващи болести, диабет и други рискът става огромен.
" Субективното чувство е като превозване на пневмония, само че сритите неща, които се виждат единствено с кръвните проучвания са доста по-опасни ", разяснява той.
 Красен Кралев изписан от болничното заведение, продължава лекуването си у дома Красен Кралев изписан от болничното заведение, продължава лекуването си у дома
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев е бил изписан от интензивното поделение на УМБАЛ “Света Марина ” във Варна, къ...
По мотив апела му във Фейсбук хората да не подценяват ковид, Кралев увери, че рискът е действителен. " От февруари съм спазвал всички ограничения, само че и съм си изпълнявал отговорностите като министър – срещи, визити на обществени събития... Няма по какъв начин човек да знае къде може да се болести. Ако знаеш няма да влезеш с контакт. Много вирусоносители го карат безсимптомно, по този начин, че те самите не знаят, че карат заболяването. 80% го карат леко, само че при останалите 20 рискът е голям и никой не е застрахован кой в коя група ще попадне ", предизвести той.
За положението си и изгубените килограми той сподели: " Оправям се. Килограмите не са най-важното. По-важното е че тежката фаза отмина ".  Сега министърът е в очакване на тестванията от РЗИ и се надява скоро да се върна на работното си място.
Кралев показа, че като най-вече се е страхувал  да не болести околните си и че и за него това е било най-тежкото. " Започваш да чувстваш виновност, че не си предотвратил, че представляваш заплаха.., само че никой не е застрахован. Слава Богу, към мен всички бяха здрави ", добави той и означи, че продължава да е в изолираност: " Аз съм под карантина с наблюдаване от РЗИ - няма късмет да напуснеш дома си, до момента в който не дадеш 2 негативни проби в два поредни дни ".
Помолен да разяснява, министърът съобщи, че е срещу всякаква форма на експанзия и принуждение и че " не е ясно каква част от народа съставляват протестиращите ". Според него на изборите скоро след края на мандата ще се види мнението на народа и тогава ще бъде дадена действителната оценка за работата на държавното управление. " Дотогава би трябвало да си изпълняваме дилемите ", заключи министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР