Единственият по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк посрещна днес

...
Единственият по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк посрещна днес
Коментари Харесай

Първият исторически парк у нас беше отворен край Варна

Единственият по рода си културно-исторически и развлекателно-образователен парк посрещна през днешния ден първите си посетители си в село Неофит Рилски, на 30 километра от Варна. След завършването му на повърхност от 700 декара в парка ще бъдат показани петте столетия на човешката цивилизация и дейното присъединяване на българите в тях.

Неофит Рилски, Ветрино

С достоверна национална музика, свирепи войни и усмихнати деца отвори порти Историческият парк, който предлага интерактивен допир с историята.

Добре пристигнали 10 000 години обратно във времето. В Историческия парк пътешествието стартира от Халколита, с цел да приключи във Второто българско царство.

Най-любопитни са децата, Ясен към този момент си има и любимци:
Ясен: Рицарите.
Майка му също харесва видяното в парка, въпреки че той още е надалеч от завършването.
Ева Илиева: Първо, една доста висока културна полезност, която възражда също по този начин и стопанската система на региона. Нали задачата е туризмът да не бъде единствено три месеца в нашия регион. Инициаторът за основаването на Историческия парк Ивелин Михайлов акцентира двете съществени послания зад концепцията.Ивeлин Михайлов, изп. шеф на „ Исторически парк ":Посланието ни за българите е, че те са велики хора и на всеки един от тях единствено това, че е българин, му е задоволително да се оправи с всички компликации в света. А посланието към чужденците е, че желаеме да покажем нашия принос в основаването на международната история и на света подобен, какъвто е.
Историческият парк разчита да притегли нашите и непознати туристи, които идват по Черноморието. Първият стадий от комплекса би трябвало да бъде приключен до един месец, до тогава входът ще е безвъзмезден.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР