Единственият обвиняем за пране на пари, свързани със строителството на

...
Единственият обвиняем за пране на пари, свързани със строителството на
Коментари Харесай

Колев призна на кого давал милионите за Хемус - на... Георги Георгиев

Единственият обвинен за пране на пари, свързани със строителството на автомагистрала " Хемус " - Борислав Колев, през днешния ден разгласи, че ще каже пред Софийския апелативен съд на кого е давал отклонените общо 53 милиона.

Колев е с домакински арест от този март, а преди този момент бе в ареста, напомня БНР.

От началото на следствието няколко правосъдни състава му отхвърлят по-леки ограничения за неотклонение с претекст, че по делото има задоволително данни за присъединяване му в скица за източването на милиони от Хемус, като категорично акцентират, че данните сочат, че не е работил самичък.

Така беше и през днешния ден - съгласно апелативните съдии Колев е взел участие ефективно - от връзката с компании и счетоводство до тегленето на пари.

В опит да ги омилостиви той проговори за схемата. Като нейн уредник уточни мъж на име Георги Георгиев. Той го придружавал при тегленето на парите, които от време на време били и шестцифрена сума, от столична банка. След това милионите били излъчени на трети човек, чието име Колев не назова в правосъдната зала, само че изясни, че го е споделил на проверяващите.

Такива бяха и ангажиментите на съдията по футзал Колев, когато изиска преди месеци да се срещне с министър Бойко Рашков и основния прокурор Иван Гешев. Още тогава прокуратурата завчас посочи, че обвиненият е споделил имена, само че те не са на обществено известни персони.

" Ако Борислав Колев не беше съдействал на следствието, то нямаше да има толкоз събрани материали. Половината от досиетата с доказателства са събрани точно с негова помощ ", разяснява юристът му Христо Ботев.

В последната си дума през днешния ден клиентът му сподели:

" Ако моето място е тук, сигурно има и други хора, които да застанат до мен. Аз спомагам - други лъжат и манипулират. Като че ли гледаме разнообразни мачове с прокуратурата ".

Борислав Колев изиска по-лека мярка за неотклонение, с цел да може да работи.

Апелативните магистрати обаче потвърдиха " домашния му арест ", тъй като тежестта на осъщественото от него закононарушение го прави персона с висока социална заплаха.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР