Единственият конкурент на Доналд Тръмп за кандидатпрезидентската номинацията на Републиканската

...
Единственият конкурент на Доналд Тръмп за кандидатпрезидентската номинацията на Републиканската
Коментари Харесай

Ники Хейли официално напусна изборната надпревара в САЩ

Единственият съперник на Доналд Тръмп за кандидатпрезидентската номинацията на Републиканската партия Ники Хейли разгласи, че се отхвърля от по-нататъшно присъединяване в първичните избори след загубата и в по този начин наречения " супер вторник ", съобщи БНР.

В изказване в родния си щат Южна Каролина някогашният губернатор и някогашен представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли заяви решението си и сподели, че не съжалява за присъединяване си в акцията.

" Изпълнена съм с признателност за поддръжката, която получихме от цялата ни велика страна. Но в този момент пристигна моментът да приключа акцията си. Казах, че желая гласовете на американците да бъдат чути. Направих го и не скърбя. " - увери Ники Хейли, която призна, че Тръмп евентуално ще бъде претендентът на републиканците, пожела му триумф, само че не го поддържа.

Вчера някогашният президент завоюва 14 от общо 15 щата, в които се организираха първоначални избори на републиканците и направи дистанцията сред него и Хейли нестопяема.

От началото на първичните избори Ники Хейли съумя да победи единствено в столицата Вашингтон и щата Върмонт, а Тръмп е на крачка да си обезпечи номинацията до края на месеца.

В лагера на демократите Джо Байдън също нямаше конкуренция и взе успеха във всички щати в Супер вторника, като се изключи дребната територия Американска Самоа, тъй че повторението на борбата за Белия дом сред двамата претенденти на този стадий към този момент е несъмнено.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР