Единственият компромис, който може да се направи със здравето, е

...
Единственият компромис, който може да се направи със здравето, е
Коментари Харесай

Борисов за мерките: Компромис може да се направи само за образованието

Единственият компромис, който може да се направи със здравето, е обвързван с образованието. Това разгласи министър председателят Бойко Борисов по тематиката с разхлабването на ограниченията у нас. Той се включи в седмичния брифинг на здравните управляващи в Министерския съвет.
Борисов разяснява и новия вид на COVID-19, като уточни, че рискът при него е огромен.

" Докторите доста внезапно опровергаха оптимизма на всички нас. Въпреки цялостния локдаун, въведен от месеци в някои страни, там броят на инфектираните и умрелите с ковид продължава да се повишава ", сподели още Борисов.

Той уточни, че проблем ще бъде, в случай че разхлабването на ограниченията за учениците, фитнесите и спорта, докара до скок в заболеваемостта. „ Ще следим обстановката до 31 януари. Видя се, че яслите, детските градини и учениците до 4 клас не покачиха заболеваемостта. Дай Боже, по този начин да е и с по-големите ученици”, регистрира министър председателят.

Той разяснява, че удължаването на ограниченията след 31 януари значи, че близо 100 милиона в допълнение би трябвало да се дадат за неработещите бизнеси. „ Така спасяваме работни места и оказваме помощ на фамилии, само че Брутният вътрешен продукт не се увеличава”, разясни министър-председателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР