Единственият известен в света орангутан албинос все още не е

...
Единственият известен в света орангутан албинос все още не е
Коментари Харесай

Индонезийски орангутан албинос ще обитава собствен остров

Единственият прочут в света орангутан албинос към момента не е пуснат на специфичния неестествен остров , където ще живее в естествени условия, само че в предпазена среда , заяви ДПА.

Пускането на орангутана Алба на независимост се отсрочва поради закъснение на строителните работи и проблеми с управляващите , споделиха от организацията за запазване на орангутаните в Борнео.

Orangután albino deberá seguir esperando para vivir en libertad
— Compendio Genial ツ (@compendiogenial)

Алба има сини очи и бяла четина. Тя беше в неприятно положение, когато беше избавена от плен предходната година в индонезийската част на остров Борнео . Оттогава бързо се възвърне. Заради непрекъснати проблеми със здравето, свързани с албинизма , да вземем за пример неприятно зрение и слух, и вероятен рак на кожата, тя би била уязвима в изцяло естествени условия.

[VIDEO] Conoce a Alba, el único orangután albino conocido del mundo. Los orangutanes son criaturas en peligro de extinción y el extraño desorden genético de Alba la hace verdaderamente única en su tipo.
— Voz de América (@VOANoticias)

Затова организацията за запазване на орангутаните предложи за нея да бъде построен специфичен остров , като бъде изкопан трап към сектор от залесен терен. Той е покрай центъра за рехабилитация на орангутани край град Палангкарая в Централен Калимантан на остров Борнео.

Meet the world's only albino orangutan
— Sputnik (@SputnikInt)

На изкуствения остров Алба ще бъде съпроводена от три други орангутана , с които към този момент се е сприятелила. Те ще бъдат следени и защитавани от специфичен екип.

Albino- muss noch länger auf Freiheit warten. via
— Christoph Sator (@ChristophSator)
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР