Единственият български износител на цигари за ОАЕ е Булгартабак, чиято

...
Единственият български износител на цигари за ОАЕ е Булгартабак, чиято
Коментари Харесай

Разследват Булгартабак и Делян Пеевски за нелегалне износ в ОАЕ

Единственият български експортьор на цигари за ОАЕ е Булгартабак, чиято благосъстоятелност се свързва с депутата и медиен магнат Делян Пеевски. Разследване на уеб страницата Бивол демонстрира с публични документи, че Булгартабак генерира контрабанда за милиарди посредством компания на инански контрабандист, разследван от турските служби.
Многократно името на Делян Пеевски и това на инарският контрабандист Салам Кадер Фарадж се е появявало в турски и български отчети и пубиликации, разкриващи съществени подозрения за използаване на схеми за финансиране на организации от райони, в които се водят въоражени спорове, точно посредством контрабанда на роми от България към Обединените арабски емирства (ОАЕ).

Според документиете оповестени от Бивол, компания на иракския контрабандист Салам Кадер Фарадж е купила от България и изнесла за Обединените Арабски Емирства над 3,3 милиарда пакета цигари за интервала 2009 – 2017.

Единственият български експортьор на цигари за ОАЕ е Булгартабак, чиято благосъстоятелност се свързва с депутата и медиен магнат Делян Пеевски. През пролетта на 2016 година от Булгартабат афишират, че стопират износа към Близкия изток. Но данните от митниците сочат, че през 2016 и 2017 г са изнесени почти същите количества като през 2015. Явно износът продължава и досега.

В отчет на турските специфични служби за 2017 година написа, че данните за продължаващата контрабанда са предоставени на интернационалните правоохранителни организации Интерпол и SELEC, а това значи, че проверяват депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, тъй като той публично към момента е притежател на 5% от Булгартабак. Неофициално на цялия холдинг.

Данните от Агенция Митници съответстват с заявените от България количества изнесени цигари пред Организация на обединените нации. Те са с оповестена стойност над 715 милиона $, което прави междинна себестойност от към 32 стотинки на кутия от 20 цигари. От Бивол припомнят, че тази сума се умножава десетократно и повече, откакто цигарите доближат до черния пазар в Турция, тъй като не се заплащат акцизи.

Разминаване в данните се вижда от предоставените числа от Оперативно-агентурна разработка по отношение на формалната статистика за межнуданодната търговия на Организация на обединените нации. От тях излиза, че в Дубай се внасят съвсем два пъти повече цигари с генезис от България, в сравнение с страната ни е заявила, че изнася за там.

Вижте цялото следствие на уеб страницата Бивол озаглавено

" Документи от Митниците: Булгартабак генерира контрабанда за милиарди "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР